Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PICCJ. Trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii de avere. Solicitare încuviințare arest preventiv


5 februarie 2015 | Elena TOMACINSCHI, Georgiana-Camelia LUCIU, Elena TOMACINSCHI

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

PICCJ. Trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaraţii de avere. Solicitare încuviințare arest preventiv.

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
În conformitate cu prevederile art. 109 alin. 2 din Constituţia României, art. 12, art. 13, art. 16 alin. 2 şi art. 19 din Legea nr. 115/1999 republicată, privind responsabilitatea ministerială, ale Deciziei nr. 665/05 iulie 2007 a Curţii Constituţionale precum şi ale Deciziei nr. 270 din 10 martie 2008 a Curţii Constituţionale, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat preşedintelui Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de U. E. G., fost ministru al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi actual membru al Camerei Deputaţilor, sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de trafic de influenţă, precum şi a infracţiunilor de spălare de bani şi fals în declaraţii de avere.
Totodată, în temeiul dispoziţiilor art. 72 alin. 2 din Constituţia României şi ale art. 195 alin. 1 şi 2 din Regulamentul Camerei Deputaţilor republicat, în temeiul art. II din Hotărârea Camerei Deputaţilor nr. 7/2011, raportat la prevederile art. 202 Cprocedură penală, şi existând cazul prevăzut de art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis ministrului Justiţiei cererea însoţită de referatul cauzei, în baza cărora să solicite preşedintelui Camerei Deputaţilor:
– încuviinţarea arestării preventive a deputatului U. E. G., respectiv a înlocuirii controlului judiciar dispus la data de 29 ianuarie 2015 cu măsura arestării preventive sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de spălare de bani şi fals în declaraţii de avere;
– încuviinţarea reţinerii şi arestării numitei U. E. G. sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de trafic de influenţă, precum şi a infracţiunilor de spălare de bani şi fals în declaraţii de avere.

Faptele reţinute în sarcina acesteia formează obiectul unui dosar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia LUCIU
Elena TOMACINSCHI

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii