Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contravenţii
Contravenţii
CărţiProfesionişti
5 comentarii

Judecătoria Giurgiu. Dubla sancţionare a aceleaşi fapte contravenţionale. Aplicarea art. 4 din Protocolul 7 la CEDO


6 februarie 2015 | Andrei PAP
Secţiuni: Contencios contravențional, Jurisprudență Judecătorii, Revista revistelor juridice
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Judecătoria Giurgiu, fiind sesizată cu o plângere contravenţională, a reţinut că procesul-verbal contestat, în cauză, sub aspectul legalităţii, nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de dispoziţiile legale, ci sancţionează a doua oară aceeaşi faptă contravenţională (fapta de a conduce un autovehicul fără a deţine rovinietă valabilă – s.n.) definitivă ale cărei sancţiuni au fost deja executate, cu încălcarea principiului non bis in idem garantat prin dispoziţiile art. 4 din Protocolul 7 la CEDO, urmând ca pentru aceste motive să se dispună anularea procesului-verbal astfel emis. (Sentinţa civilă nr. 6358din 9 noiembrie 2011 pronunţată de Judecătoria Giurgiu având ca obiect plângere contravențională)

Andrei PAP

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro