Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contravenţii
Contravenţii
CărţiProfesionişti
10 comentarii

ICCJ. Contravenție săvârșită în tren. Competența de soluționare a plângerii contravenționale


9 februarie 2015 | Corina CIOROABĂ
Secţiuni: Contencios contravențional, ÎCCJ Jurisprudență curentă, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, potrivit art. 32 alin. (2) din O.G. nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, în forma în vigoare la data înregistrării plângerii contravenționale, competența de soluționare a plângerilor contravenționale aparține judecătoriei în a cărei circumscripție a fost săvârșită contravenția. În speță, petentul minor a călătorit cu trenul rapid, la clasa a II-a, pe distanța C. – M., fără a face dovada reducerii de elev la legitimația de călătorie (fără a avea asupra sa carnetul de elev), fiind sancționat contravențional cu amendă de către agentul constatator din cadrul S.N.T.F.C. pentru comiterea faptei prevăzută de art. 2 alin. (7) din H.G. nr. 203/1994. Potrivit adresei emise de intimată, trenul se afla la data faptei, ora 12:10, în stația Constanța, iar la 12:20, ora întocmirii procesului-verbal de contravenție, se afla în perimetrul stației P. Având în vedere aceste aspecte, Înalta Curte a stabilit că este competentă să soluționeze cauza judecătoria în circumscripția căreia se află stația în perimetrul căreia se găsea trenul la ora întocmirii procesului-verbal de contravenție. (Decizia nr. 1615 din 27 martie 2014 pronunţată de Secţia de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect conflict negativ de competență)

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
10 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro