Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Anulare act administrativ prin care s-a respins cererea de înscriere la concurs. Competența materială


10 februarie 2015 | Corina CIOROABĂ

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în cazul în care obiectul litigiului îl reprezintă anularea actelor administrative prin care s-a dispus respingerea cererii de participare la concursul organizat pentru ocuparea unei funcții publice de execuție, competența materială a instanței se stabilește potrivit prevederilor art. 10 alin. 1 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, nefiind incidente în cauză prevederile art. 109 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, întrucât litigiul nu are ca obiect raportul de serviciu al funcționarului public, atât timp cât reclamantul nu are calitatea de funcționar public. În speță, litigiul a vizat acte administrative emise de o autoritate publică centrală, respectiv Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, astfel că, în conformitate cu  prevederile art. 10 alin. (1) din Legea nr. 554/2004, Înalta Curte a stabilit că este competentă material Secția de contencios administrativ și fiscal a curții de apel, aplicabil în cauză fiind criteriul poziționării autorității emitente în sistemul autorităților publice. (Decizia nr. 1621 din 27 martie 2014 pronunţată de Secţia de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect conflict negativ de competență)

Corina CIOROABĂ

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii