Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

ICCJ. Anulare act administrativ prin care s-a respins cererea de înscriere la concurs. Competența materială
10.02.2015 | Corina CIOROABĂ


Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în cazul în care obiectul litigiului îl reprezintă anularea actelor administrative prin care s-a dispus respingerea cererii de participare la concursul organizat pentru ocuparea unei funcții publice de execuție, competența materială a instanței se stabilește potrivit prevederilor art. 10 alin. 1 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, nefiind incidente în cauză prevederile art. 109 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici, întrucât litigiul nu are ca obiect raportul de serviciu al funcționarului public, atât timp cât reclamantul nu are calitatea de funcționar public. În speță, litigiul a vizat acte administrative emise de o autoritate publică centrală, respectiv Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, astfel că, în conformitate cu  prevederile art. 10 alin. (1) din Legea nr. 554/2004, Înalta Curte a stabilit că este competentă material Secția de contencios administrativ și fiscal a curții de apel, aplicabil în cauză fiind criteriul poziționării autorității emitente în sistemul autorităților publice. (Decizia nr. 1621 din 27 martie 2014 pronunţată de Secţia de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect conflict negativ de competență)

Corina CIOROABĂ

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate