Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Document neprezentat în timpul inspecției fiscale. Calitatea de document justificativ


12 februarie 2015 | Corina CIOROABĂ
Secţiuni: Fiscalitate, ÎCCJ Jurisprudență curentă, RNSJ
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, atât timp cât nu s-a dovedit că un document a fost contestat/anulat în vreun fel, calitatea acestuia de document justificativ nu poate fi înlăturată, chiar dacă în timpul inspecției fiscale documentul respectiv nu a fost prezentat organelor de control. În speță, între societatea reclamantă și o persoană fizică a fost încheiat un contract de închiriere cu privire la un autovehicul marca B.M.W., pentru o perioadă de 3 ani. În baza acestui contract, organele de inspecție fiscală au reținut venituri din închirieri supuse impozitării, chiar dacă acestea nu figurau în evidențele societății. Din conținutul raportului de expertiză contabilă judiciară administrat în cauză, necontestat de pârâtă, rezultă că a fost predat la dispoziția expertului actul adițional prin care părțile au hotărât încetarea contractului de închiriere la trei zile de la semnarea acestuia. Înalta Curte a stabilit că, urmare a actului adițional, contractul de închiriere a încetat, nerealizându-se niciun venit, astfel că suma reținută de organul fiscal ca reprezentând venituri din închirierea autoturismului nu se impunea a fi înregistrată în evidența contabilă și nu poate fi considerată ca un venit suplimentar supus impozitării. (Decizia nr. 672 din 13 februarie 2014 pronunţată în recurs de Secţia de contencios administrativ și fiscal a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie având ca obiect anulare decizie impunere)

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional
JURIDICE Comunicare
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro