Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Robert Cazanciuc a participat la prezentarea Raportului de activitate al Curții de Apel Ploiești pe anul 2014
12.02.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Justiției a dat publicității miercuri, 11 februarie 2015, un comunicat cu privire la participarea ministrului Robert Cazanciuc la evenimentul de prezentare a Raportului de activitate al Curții de Apel Ploiești.

Robert Cazanciuc: „Am ținut să particip la această ședință de bilanț, în primul rând, pentru a le mulțumi magistraților pentru eforturile pe care le-au făcut în cursul anului 2014, în special pentru punerea în aplicare a noilor Coduri penale. În plus, am ținut în mod special să îi felicit pe judecătorii de la Ploiești pentru implicarea într-un număr foarte mare în proiectul de educație juridică în școli, Ploieștiul fiind pe primul loc la nivel național ca număr de magistrați înscriși în cadrul acestui program. Am vizitat anul trecut peste 100 de instanțe din țară tocmai pentru a afla direct de la magistrați care sunt problemele cu care se confruntă, iar din toate discuțiile pe care le-am avut cu magistrații, cu CSM-ul, e foarte clar că problema pe care trebuie să o rezolvăm în acest moment, după ce în ultimii ani am reușit să suplimentăm schemele de personal ale instanțelor și să le echilibrăm raportat la nevoile impuse de noile Coduri, este cea a sediilor instanțelor și parchetelor. Ploieștiul este un forte bun exemplu a ceea ce s-a făcut, sau mai bine spus nu s-a făcut, în acest domeniu. Sediul Tribunalului Prahova, un monument istoric, o clădire emblemă a orașului a fost lăsat în paragină, actul de justiție desfășurându-se în condiții total improprii, iar investiția demarată pentru construirea unui nou Palat de Justiție nu este gata nici după aproape 20 de ani. Prin programul de investiții finanțat de Banca Mondială, în aproximativ doi ani, vom reabilita Tribunalul Prahova și vom finaliza lucrările la Palatul de Justiție. De asemenea, demararea recentă a Programului național de investiții în infrastructura instanțelor din reședințele de județ ne va permite ca în următorii ani să aducem la standarde 25 de sedii de instanțe din țară, dar, în paralel, continuăm să investim și prin programul finanțat de Banca Mondială sau din bugetul anual alocat Ministerului. Investițiile pe care le facem, buna colaborare cu sistemul, căutarea comună de soluții, toate aceste progrese au fost remarcate și în ultimul Raport de țară și este un mare merit al întregului sistem de justiție că, pentru doi ani consecutivi, România are parte de evaluări pozitive din parte partenerilor europeni. Toate demersurile Ministerului Justiției, ale mele ca ministru, dar și ale Executivului în ansamblu, au un singur scop: creșterea încrederii cetățeanului în actul de justiție.”

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti