« Newsletter
Flux noutăţi
SelectedVideoArticole autoriJurisprudenţăNoutăţi legislativeAnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
 1 comentariu

CSM, 3 iulie 2008
06.07.2008 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Sedinta Plenului

1. Nota Directiei resurse umane si organizare nr. 15656/1154/2008, privind numirea in functia de director adjunct al scolii Nationale de Grefieri, responsabil cu formarea continua.

Au participat:

Gheorghe CODREAN, judecator la Judecatoria Suceava, detasat la Scoala Nationala de Grefieri
Lidia Barbulescu: Sunteti detasat la SNG ca formator?
Gheorghe Codrean: Ca formator.
Lidia Barbulescu: Ce materii?
Gheorghe Codrean: Drept comercial, drept comunitar, cooperare judiciare in mateie penala.
Lidia Barbulescu: Candidati pentru numirea in functia de director adjunct al scolii Nationale de Grefieri, responsabil cu formarea continua, ce va preocupa in aceasta directie?
Gheorghe Codrean: In primul rand cred ca ar trebui urmarite 4 directii:
1) imbunatarirea conditiilor materiale
2) resursele umane unde imi propun sa fixez mai bine atributiile personalului, al celor detasati, sa realizez acea comuniune intre formator si colaborator astfel incat sa rezulte o imbunatatire a activitatii cat si o noua metodologie
3) sa realizez o noua programa de formare bazata pe interesul de formare ceea ce presupune sa cunosti nevoile de formare ale lor si din perspectiva institutiei
4) formarea formatorilor: de calitatea muncii lor depinde rezultatul personalului auxiliar.
Lidia Barbulescu: CSM e interesta de preluarea de catre grefieri din atributiilor judecatorilor, cum vedeti acest lucru?
Gheorghe Codrean: E necesar sa se faca acest lucru. M-am gandit ca ar trebui reorganizata altfel activitatea personalului auxiliar. Cred ca un grefier cu studii superioare poate prelua an atributii cu privire la gestionarea dosarului, redactarea unor hotarari judecatoresti.
Lidia Barbulescu: Vor trebui sa preia, domnule judecator.
Gheorghe Codrean: Putem face cursuri sub forma de semniarii pe redactarea hotararilor judecatoresti, pe drepturi substantiale.

Daniela DIMA, judecator la Tribunalul Vaslui
Lidia Barbulescu: Vreti sa plecati de la Vaslui?
Daniela Dima: Nu. Dar imi place ce fac la SNG.
Lidia Barbulescu: Sunteti formator?
Daniela Dima: Da, la disciplinele penal, drepturile omului. Imi place activitatea didactica, motiv pentru care am facut un doctorat.
Lidia Barbulescu: Ce va preocupa sa imbunatatiti?
Daniela Dima: Imi propun sa imbunatatesc activitatea de formare continua, consolidand sistemul de formare. Imi propun crearea unui sistem de formare descentralizat pentru personalul auxiliar. Daca s-ar numit formatori regionali la nivelul curtilor de apel, s-ar putea realiza ma repede formarea continua.
Lidia Barbulescu: CSM e interesta de preluarea de catre grefieri din atributiilor judecatorilor, cum vedeti acest lucru?
Daniela Dima: Crearea unor programe speciale pentru acei grefieri care ar fi asistentii judecatorilor. Am vazut in Franta. Cred in echipa judecator-grefier.
Nicolae Popa: Unde sunteti cadru didactic?
Daniela Dima: La Facultatea de Drept a Universitatii Mihail Kogalniceanu, disciplina drepturile omului. Doctoratul il am la profesorul Barsan. Vorbesc engleza si franceza.

Mihaela-Angelica IACUBA, judecator la Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti, detasata la Consiliul Superior al Magistraturii
Lidia Barbulescu: O scurta prezentare a carierei dumneavoastra, va rog.
Mihaela-Angelica Iacuba: Am sa incep cu aspectele cre prezinta relevanta din perspectiva functiei pentru care candidez. Am fost judecator la Judecatoria sectorului 4 si sunt in continuare iar in prezent sunt detasata la CSM de 10 luni. Aceasta perioada mi-a dat posibilitatea sa vad care sunt asteptatarile magistratilor cu privire la grefieri, care sunt punctele nevralgice. Activez la Directia Resurse Umane, Biroul Formare Profesionala si in cele 10 luni de activitate am dobandit de ce nu si abilitati manageriale cat am condus Biroul, perioada in care am colaborat cu SNG.
Lidia Barbulescu: Ce v-ati propune sa imbunatatiti?
Mihaela-Angelica Iacuba: Am incercat sa realizez o ierarhie. Sunt importante dezvoltarea programelor de formare profesionala continua. Ar trebui create noi departamente care sa includa si pregatirea profesionala a grefierilor arhivari, grefierilor registratori, grefierilor de sedinta. Nu sunt programe pentru grefierii cu functii de conducere (grefierii-sefi). Programele de formare profesionala pun accent pe pregatirea continua si ar trebui sa puna accent si pe practica. As dori sa imbunatatesc programele de selectie a participantilor, crearea unei baze de date. As mai vrea sa analizam impactul programelor de formare continua, o monitorizare, daca s-a inregistrat o imbunatire a activitatii.

Vot pozitiv pentru Mihaela-Angelica IACUBA.

2. Nota Directiei resurse umane si organizare nr. 2/18644/1154/2008 cu propunerile privind componenta comisiei de organizare a concursului de admitere la scoala Nationala de Grefieri promotia 2008-2009 – vot pozitiv.

Presedinte: Alexandru Ionescu, vicepresedinti: Teodora Giurca si Mihaela Craciunescu.

3. Cereri de aparare a reputatie profesionale

1) Cererea de aparare a reputatiei profesionale formulata de doamna Cameila Mioara SPRiNCEANA, judecator la Curtea de Apel Bucuresti – vot pozitiv
2) Cererea de aparare a reputatiei profesionale formulata de domnul judecator Adrian Toni NEACSU, presedinte al Tribunalului Vrancea si cererea de aparare a independentei si impartialitatii Judecatoriei Focsani, a Tribunalului Vrancea si a judecatorilor de la instantele din judetul Cluj – amanare in vederea completarii notei cu observatiile formulate de titularul cererii, precum si de membrii Consiliului Superior al Magistraturii in sedinta Plenului.

3.1.Gratiana Isac: E prezenta doamna judecator Sprinceana? Nu. Concluziile notei sunt de aparare.
3.2. Gratiana Isac: Avem o cerere de amanare formulata de UNJR.
Adrian Toni NEACSU: Sustin aceasta cerere de amanare. As motiva-o putin. Dupa aprecierile noastre, cercetarile sunt incomplete, cel putin pe doua puncte nu se raspunde. Sa se foloseasca aceasta amanare pentru a se continua cercetarile. E vorba de cererea de aparare a reputatiei profesionale formulate de mine, se spune ca am primit casa de la Marian Oprisan. Nu s-a verificat daca am primit casa sau nu de la Marian Oprisan; cred ca cercetarea in sine e incompleta. Mai e, de asemenea, incompleta, cu referire la cererea de aparare a independentei Judecatoriei Focsani. Inspectia a plecat de la ideea gresita, independenta pe care o apara CSM nu e a unei instante. Am identificat mai multe hotarari ale CSM, independenta e si o problema a institutiei ca atare. Propunerile Inspectiei Judiciare se bazeaza pe o cercetare incompleta. Inspectia Judiciara nu s-a baza pe verificari, cercetari proprii ci din rezolutia Comisiei de Disciplina. Trebuia sa verifice situatia la modul concret. Am indicat o serie de documente. Asa as sustine cererea de amanare.
Gratiana Isac: Solicitati amanarea si sa se completeze raportul Inspectiei Judiciare.

4. 1) Contestatia formulata de domnul MAMALIGAN Gheorghe, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Galati, impotriva Hotararii nr. 129 din 5 iunie 2008 a Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, prin care i-a fost respinsa cererea de transfer la Parchetul de pe langa Judecatoria Videle – admitere.

A fost prezent

Gheorghe MAMALIGAN: Am formulat contestatie impotrivia hotararii Sectiei pentru procurori prin care mi-a fost respins transferul la Parchetul de pe langa Judecatoria Videle. Consider neintemeiata hotararea. Indeplinesc toate criteriile care ar putea sta la baza unei cereri de transfer. Domiciliul stabil este in Bucuresti (din 1992), al sotiei tot in Bucuresti. Distanta dubla de localitatea de domiciliu, unde imi desfasor acum activitatea sunt 200 de km, starea de sanatate a mea si a copilului meu care are astm bronsic. Are intaietate sanatatea copilului meu (la Galati este poluare). Sotia mea este avocat stagiar. Starea de sanatate a parintilor mei, mama e paralizate din 1995. Am depus dovezi. E greu sa-ti vezi parintii odata la doua luni. In situatia in care as fi transferat la Videle, as fi in apropierea Bucurestiului, capilul ar trai intr-un mediu sanatos. Cu privire la gradul de ocupare a posturilor (sunt 8 din 16). Singurul criteriu care a stat la baza respingerii a fost acoperit pentru transferul la Videle.
Anton Pandrea: Ati intrat prin interviu in 2006. Exista vreun alt motiv care sa nu fii existat atunci?
Gheorghe Mamaligan: Da, starea de sanatate a copilului meu.
Anton Pandrea: Deci stiati?
Gheorghe Mamaligan: Consider ca mi-am facut datoria fata de Parchetul de pe langa Judecatoria Galati. Nu am formulat cerere imediat dupa ce am fost numit.

5. Nota Directiei resurse umane si organizare nr. 2/18221/2008, referitoare la solicitarea doamnei judecator VILCEANU Anca-Laura privind echivalarea cursului de formare profesionala prevazut de art.33 alin.13 din Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare – respingere.

Dan Lupascu: Este contradictie intre note.
Ana Labus: Ea a urmat INM. E o situatie atipica. Obligatia de formare subzista pe tot timpul activitatii de judecator. Legea nu distinge.
Florica Bejinaru: Formarea initiala o pregateste pentru anumite competente.
Angela Harastasanu: Nu avem temei legal pentru admiterea cererii.
Dan Lupascu: E esential. Ideea e urmatoarea: a urmat cursurile INM. Pentru ce le-a urmat? Ca sa devina stagiar. E altceva, nu merge.

6. Nota Directiei legislatie, documentare si contencios nr. 669/L/208 privind proiectul de ordin comun al ministrului justitiei, ministrului economiei si finantelor, presedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, presedintelui inaltei Curti de Casatie si Justitie si al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, privind plata sumelor prevazute in titlurile executorii emise pana la intrarea in vigoare a Ordonantei de urgenta nr. 75 din data de 11 iunie 2008, avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sistemul justitiei – aprobare.

Dan Lupascu: Domnul Ministru si-a insusit observatiile Comisiei Juridice.

Ordin privind modalitatea de esalonare a platii sumelor prevazute in titlurile executorii emise pana la intrarea in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.75/2008 privind stabilirea unor masuri pentru solutionarea unor aspecte financiare in sistemul justitiei
In temeiul Art.III din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 75/2008 privind stabilirea unor masuri pentru solutionarea unor aspecte financiare in sistemul justitiei, ministrul justitiei, ministrul economiei si finantelor, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie si procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie emit urmatorul ordin:
Art. 1 – (1) Prezentul ordin stabileste modalitatea de esalonare a platii titlurilor executorii avand ca obiect acordarea unor drepturi de natura salariala stabilite in favoarea personalului din sistemul justitiei emise pana la intrarea in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.75/2008 privind stabilirea unor masuri pentru solutionarea unor aspecte financiare in sistemul justitiei.
(2) Plata sumelor datorate in temeiul titlurilor executorii prevazute de prezentul ordin cuprinde atat realizarea dreptului recunoscut prin acestea, cat si plata dobanzilor, penalitatilor sau a altor sume acordate, precum si a cheltuielilor de executare.
Art. 2 – Plata sumelor aferente fiecarui titlu executoriu dintre cele prevazute la art.1 se va realiza, esalonat, in termen de 18 luni de la intrarea in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.75/2008, in trei transe stabilite dupa cum urmeaza:
a) in luna octombrie 2008 – minimum 40%;
b) in luna martie 2009 – minimum 40%;
c) in luna octombrie 2009 – diferenta pana la 100%.
Art. 3 – Fondurile necesare pentru plata sumelor aferente transei stabilite potrivit art.2 lit.a), vor fi alocate de la bugetul de stat pe anul 2008, prin rectificare bugetara.
Art. 4 – Fondurile necesare pentru plata sumelor aferente transelor prevazute la art.2 lit.b) si c) vor fi alocate de la bugetul de stat pentru anul 2009 si cuprinse in bugetele Ministerului Justitiei, Consiliului Superior al Magistraturii, inaltei Curti de Casatie si Justitie si Ministerului Public.
Art. 5 – (1) Pana la data de 25 iulie 2008, departamentele economico-financiare constituite la nivelul ordonatorilor tertiari de credite vor centraliza si transmite datele aferente platii transei stabilite potrivit art.2 lit.a), pe tipuri de hotarari si pe alineatele clasificatiei economice, ordonatorilor secundari de credite la care sunt arondati.
(2) Pana la data de 30 iulie 2008, departamentele economico-financiare constituite la nivelul ordonatorilor secundari de credite vor centraliza datele aferente transei stabilite potrivit art.2 lit.a), primite de la ordonatorii tertiari, precum si pe cele reprezentand necesarul pentru aparatul propriu, si le vor transmite ordonatorilor principali de credite carora le sunt arondati.
(3) Pana la data de 31 iulie 2008, ordonatorii principali de credite vor centraliza datele primite de la ordonatorii secundari de credite, precum si pe cele reprezentand necesarul de fonduri pentru aparatul propriu al fiecaruia, si vor solicita Ministerului Economiei si Finantelor alocarea acestor fonduri in bugetele Ministerului Justitiei, Consiliului Superior al Magistraturii, inaltei Curti de Casatie si Justitie, respectiv al Ministerului Public.
Art. 6 – (1) Pana la data de 5 octombrie 2008, Ministerul Economiei si Finantelor va aloca, prin creditele deschise aferente lunii octombrie 2008, pe baza solicitarii fiecarui ordonator principal de credite din sistemul justitiei, sumele necesare efectuarii platii transei stabilite potrivit art.2 lit.a).
(2) Sumele datorate personalului din sistemul justitiei, aferente platii transei stabilite potrivit art.2 lit.a) vor fi platite in conturile indicate de beneficiari, pana la data de 10 octombrie 2008,
Art. 7 – Dispozitiile art.6 alin. (1) se aplica si pentru transmiterea propunerilor necesare in vederea alocarii fondurilor prevazute la art.2 lit.b) si c) in proiectul bugetului de stat pe anul 2009.
Art. 8 – (1) Pana la data de 5 martie 2009, Ministerul Economiei si Finantelor va aloca, prin creditele deschise aferente lunii martie 2009, pe baza solicitarii fiecarui ordonator principal de credite din sistemul justitiei, sumele necesare efectuarii platii acelei transei stabilite potrivit art.2 lit.b).
(2) Sumele datorate personalului din sistemul justitiei, aferente platii transei stabilite potrivit art.2 lit.b) vor fi platite in conturile indicate de beneficiari, pana la data de 10 martie 2009.
Art. 9 – (1) Pana la data 25 septembrie 2009, in vederea platii transei stabilite potrivit art.2 lit.c), departamentele economico-financiare constituite la nivelul ordonatorilor tertiari de credite vor centraliza si transmite datele aferente platii dobanzilor, penalitatilor sau a altor sume acordate, precum si a cheltuielilor de executare, pe tipuri de hotarari si pe alineatele clasificatiei economice, ordonatorilor secundari de credite la care sunt arondati.
(2) Pana la data de 29 septembrie 2009, departamentele economico-financiare constituite la nivelul ordonatorilor secundari de credite vor centraliza datele aferente dobanzilor, penalitatilor sau a altor sume acordate, precum si a cheltuielilor de executare, primite de la ordonatorii tertiari, precum si pe cele reprezentand necesarul pentru aparatul propriu, si le vor transmite ordonatorilor principali de credite carora le sunt arondati.
(3) Pana la data de 30 septembrie 2009, ordonatorii principali de credite vor centraliza datele primite de la ordonatorii secundari de credite, precum si pe cele reprezentand necesarul de fonduri pentru aparatul propriu al fiecaruia si vor solicita Ministerului Economiei si Finantelor alocarea fondurilor suplimentare necesare platii ultimei transe din sumele datorate, inclusiv a dobanzilor, penalitatilor sau a altor sume acordate, precum si a cheltuielilor de executare, in bugetele Ministerului Justitiei, Consiliului Superior al Magistraturii, inaltei Curti de Casatie si Justitie, respectiv al Ministerului Public.
Art. 10 – (1) Pana la data de 5 octombrie 2009,, Ministerul Economiei si Finantelor va aloca, prin creditele deschise aferente lunii octombrie 2009, pe baza solicitarii fiecarui ordonator principal de credite din sistemul justitiei, sumele necesare efectuarii platii transei stabilite potrivit art.2 lit.c, inclusiv a dobanzilor, penalitatilor sau a altor sume acordate, precum si a cheltuielilor de executare .
(2) Sumele datorate personalului din sistemul justitiei, aferente platii transei stabilite potrivit art.2 lit.c), inclusiv a dobanzilor, penalitatilor sau a altor sume acordate, precum si a cheltuielilor de executare vor fi platite in conturile indicate de beneficiari, pana la data de 10 octombrie 2009.
Art. 11 – Se autorizeaza Ministerul Economiei si Finantelor, la propunerea ordonatorilor principali de credite, sa introduca modificarile rezultate din aplicarea dispozitiilor prezentului ordin in volumul si structura bugetului de stat si in volumul si structura bugetelor Ministerului Justitiei, Consiliului Superior al Magistraturii, inaltei Curti de Casatie si Justitie si Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie pe anul 2008.
Art. 12 – Departamentele economice din cadrul Ministerului Justitiei, Consiliului Superior al Magistraturii, inaltei Curti de Casatie si Justitie, respectiv al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, precum si Ministerul Economiei si Finantelor vor duce la indeplinire dispozitiile prezentului ordin.
Art. 13 – Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

7. Eliberari din functie prin pensionare – vot pozitiv
Ileana Maria DANCAU, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Targu Bujor
Gheorghe CRAUCIUC-BUJOR, judecator la Tribunalul Iasi, prin care solicita eliberarea din functie
Radu PANTELIMON, judecator la Tribunalul Brasov
Benoni FARCAS, judecator la Tribunalul Iasi
Margareta VALDMAN, presedinte al Sectiei civile a Tribunalului Maramures
Andrei ERDOS, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Odorheiu Secuiesc
Felicia Maria MATEI, judecator la Tribunalul Maramures
Elena Doina VOIU, judecator la Tribunalul Maramures,
Elena Maria DINCA, judecator la Judecatoria Piatra Neamt
Victoria Mariana IOAN , procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti.

8. Cereri de recunoastere ca vechime in magistratura

1) Cererea formulata de domnul Neculai BARSESCU, judecator la Curtea de Apel Suceava, de recunoastere ca vechime in magistratura a perioadelor in care a indeplinit functiile de sef al Biroului stabiliri pensii din cadrul Oficiului de asigurari sociale si pensii de stat al Directiei pentru probleme de munca si ocrotiri sociale a judetului Suceava, respectiv, consilier si inspector de specialitate in cadrul Oficiului legislatia muncii al Directiei de munca si protectie sociala a judetului Suceava – admitere.

9. Nota Directiei resurse umane si organizare nr. 2/7613/1154/2008 privind solicitarea domnului Ion ANTON, magistrat din Republica Moldova, de validare a vechimii sale in magistratura si asimilare cu magistratii din Romania pentru a beneficia de pensia de magistrat si de drepturile care decurg din aceasta calitate.

Gratiana Isac: Trimitem lucrarea la Casa Nationala de Pensii. Nu e de competenta Plenului.

10. Nota Directiei afaceri europene, relatii internationale si programe nr. 2/20840/2008, privind participarea reprezentantilor Consiliului Superior al Magistraturii si Institutului National al Magistraturii la Conferinta pe tema formarii magistratilor, in perioada 21-22 iulie 2008, la Bordeaux (Franta).

A fost desemnata sa participe Ana Labus.

11. Punctul de vedere al Directiei legislatie, documentare si contencios nr. 626/L/2008, avand ca obiect nota privind stabilirea in mod unitar a modului de completare a declaratiilor de avere, in ceea ce priveste necesitatea mentionarii in cuprinsul declaratiei a bunurilor proprii ale sotului declarantului.

Dan Lupascu: Problema e urmatoarea: daca in declaratia de avere se trec si bunurile proprii ale sotului declarantului. Punctele de vedere sunt diametral opuse: Comisia Juridica zice ca da, DRUO ca nu. In anexa de la Legea 115 se mentioneaza ca se trec bunurile declarantului si ale familiei. De vreme ce se trec bunurile copilului aflat in intretinere, cu atat mai mult se trec si cele ale sotului, chiar si a celor proprii, cu exceptia veniturilor salariale declarate de lege ca fiind confidentiale.

12. Raport privind intalnirile cu judecatorii de la Curtea de Apel Constanta si instantele arondate.

Dan Lupascu: Raportul are la final o serie de propuneri.
Anton Pandrea: La Constanta, au fost intalniri cu toate instantele. Problemele nu sunt noi. Sunt de sediu, se insista pentru acordarea fondurilor. Situatie dramatica la Tulcea, au o singura sala de judecata. S-a gasit un sediu, chiria nu este asa de mare 4.000-6.000 de euro/luna. Sunt probleme cu banii pentru corespondenta. Problema expertilor topo este cea mai urgenta. Sunt dosare care stau de ani de zile si care nu se pot solutiona. Mai avem plangeri impotriva judecatorilor. Sunt chemati sa dea declaratii pentru orice. E o situatie care nu mai poate continua. S-a intamplat si cu o colega de la Inalta Curte. Ce facem? Ne chemam unii pe altii sa dam declaratii?

Sedinta Sectiei pentru judecatori

13. Numire in functie de conducere
1) Propunerea de numire in functia de presedinte al Sectiei penale a Curtii de Apel Suceava a doamnei judecator ILIES Titiana.
2) Propunerea de numire in functia de presedinte al Sectiei civile a Tribunalului Caras-Severin a doamnei judecator ALDEA Corina Titiana
3) Propunerea de numire in functia de presedinte al Sectiei comerciale, contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Suceava a domnului judecator GROSU Cristinel.

Au fost prezenti:

Titiana ILIES
Lidia Barbulescu: Nu ati mai avurt functii de conducere?
Titiana Ilies: Nu. Cu delegare din iarna. Am fost in Colegiul de Conducere.
Lidia Barbulescu: Ce mai aveti de facut?
Titiana Ilies: Practica judiciara neunitara e pe primul loc, discutii cu colegii. Chiar daca numarul de judecatori de la sectia penala s-a redus…
Lidia Barbulescu: Schema?
Titiana Ilies: E de 9. Suntem 7 in prezent. Sper sa se ocupe si celelalte doua posturi.
Lidia Barbulescu: Colabarare buna cu conducerea si cu colegii?
Titiana Ilies: Buna, si sa ramana in continuare.

Corina Titiana ALDEA
Lidia Barbulescu: Candidati pentru functia de presedinte al Sectiei civile a Tribunalului Caras-Severin, ati mai ocupat aceasta functie?
Corina Titiana Aldea: Da, de 4 ani.
Lidia Barbulescu: Ce n-ati reusit sa faceti si vreti sa faceti acum?
Corina Titiana Aldea: Sa continui ceea ce am inceput. La practica unitara trebuie lucrat. Repartizarea aleatorie merge pe sistemul ECRIS. La noi, nu prea au fost probleme.
Lidia Barbulescu: Relatia cu colegii?
Corina Titiana Aldea: E buna, nu am avut probleme.
Lidia Barbulescu: Decizia de recurs in interesul legii data in materie de proprietate ne-a luminat?
Corina Titiana Aldea: Intr-o anumita masura. Trebuie sa respectam ca nu avem incotro.

Cristinel GROSU
Lidia Barbulescu: Sunteti judecator la sectia civila si propus pentru functia de presedinte al Sectiei comerciale, contencios administrativ si fiscal a Curtii de Apel Suceava?
Cristinel Grosu: Da, asa e.
Lidia Barbulescu: De ce comerical?
Cristinel Grosu: Nu a fost o decizie de moment. La tribunal mi-a placut la sectia comerciala. Voi aborda in maniera de rezolvare ca si la sectia civila. In mare parte, s-a rezolvat.

14. Nota Inspectiei Judiciare nr. 1579/IJ/1196/SIJ/2008 privind rezultatul verificarii aspectelor semnalate in articolul intitulat "Ana Birchall se da victima unui divort inscenat".

Lidia Barbulescu: Au fost respectate dispozitiile legale care reglementeaza procedura de inregistrare a cererii de divort ce face obiectul dosarului nr. 8147/299/2008, depus la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti, in care doamna Ana Birchall are calitatea de reclamanta. judecatorul de serviciu a indeplinit obligatiile legale care ii reveneau, fara a se putea retine vreo culpa in exercitarea atributiilor de serviciu referitoare la primirea cererilor de chemare in judecata. Verificarile efectuare nu au relevat indicii de natura a sustine acuzatiile formulate de doamna Ana Birchall, in sensul depunerii cererii de desfacere a casatoriei de catre o alta persoana, care s-ar fi legitimat cu datele de identificare ale acesteia si ar fi prezentat si inscrisuri doveditoare in sustinerea actiunii. Se va emite comunicat.

15. Delegare in functie de conducere (vot pozitiv)
Corina PUSCHIN, presedinte al Judecatoriei Sectorului 4 Bucuresti
Lucretia Alberitna POSTELNICU, presedinte al Judecatoriei Sectorului 6 Bucuresti
Diana Cristina BELDIANU, vicepresedinte al Judecatoriei Sectorului 6 Bucuresti.

Sedinta Sectiei pentru procurori

16. Avizare in functie de conducere (vot pozitiv)

Alexandru Ioan CHEREJI, procuror sef al Sectiei resurse umane si documentare din cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie
Iuliana NEDELCU, procuror sef al Sectiei judiciare din cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie.

17. Numiri in functie de conducere (vot pozitiv)

Ioana SANDU, de la Parchetul de pe langa Tribunalul Dolj in functia de procuror sef Sectie judiciara la aceeasi unitate de parchet
Genel GIURCA, in functia de procuror sef Sectie urmarire penala in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj
Adrian Cornel NICOLAU, prim procuror militar adjunct al Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, in functia de procuror militar sef Serviciu urmarire penala si judiciar din cadrul Sectiei Parchetelor Militare a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

18. Nota Directiei resurse umane si organizare nr. 21440/2008 – aviz favorabil ref. propunerea de revocare a domnului NASTASIU Calin Ciprian din functia de procuror la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – structura centrala, urmand sa functioneze in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Timisoara.

Pentru STIRI.JURIDICE, Alina Matei

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “CSM, 3 iulie 2008”

  1. nuta stefan spune:

    Ma asteptam ca aceste CENZURAT de la CSM sa nu inghita asa usor tot ce vine din Europa. Pai ce faceti stimate CENZURAT daca prietena voastra din Germania, Prim Ministru aliat, ANGELA, o intoarce ca la Ploiesti, cum a facut-o deja in privinta pretului alimentelor ?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.