Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

PE. Indicarea țării de origine pentru carnea din alimentele procesate


13 februarie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept comercial, Dreptul Uniunii Europene

Parlamentul European a aprobat miercuri, 11 februarie 2015, o rezoluție privind indicarea țării de origine pentru carnea utilizată în alimentele procesate, solicitând astfel Comisiei Europene să facă propuneri legislative în acest sens și în conformitate cu raportul publicat în 2013, potrivit unui comunicat.

Rezoluția a fost aprobată cu 532 de voturi la 136 și 36 de abțineri, iar în text se cere Comisiei să facă propuneri legislative prin care să introducă obligativitatea indicării pe etichetă a țării de origine pentru carnea utilizată în alimentele procesate, cum este lasagna. Prin acest demers se dorește creșterea transparenței în lanțul alimentar, o mai bună informare a consumatorilor și recâștigarea încrederii acestora, în urma scandalului cărnii de cal și a altor cazuri de fraudă.

Giovanni La Via, președintele comisiei de mediu: „După scandalul cărnii de cal, trebuie să recâștigăm încrederea consumatorilor. Cerem Comisiei să propună o legislație care să cuprindă obligativitatea menționării țării de origine. Acest lucru va contribui la creșterea trasnparenței și la informarea clară și deplină a consumatorilor. Trebuie să ne asigurăm, totuși, că acest lucru nu va crea probleme suplimentare pentru întreprinderile mici și mijlocii, în acest sector de activitate fiind multe astfel de companii.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică