Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Stabilirea unor standarde tehnice de punere în aplicare ref. monedele în cazul cărora banca centrală definește eligibilitatea într-un mod extrem de restrictiv


16 februarie 2015 | Elena ALBU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Banking, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Noutăți legislative

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 39, din 13 februarie 2015, a fost publicat Regulamentul de punere în aplicare (UE) 2015/233 al Comisiei de stabilire a unor standarde tehnice de punere în aplicare referitoare la monedele în cazul cărora banca centrală definește eligibilitatea într-un mod extrem de restrictiv în temeiul Regulamentului (UE) nr. 575/2013 al Parlamentului European și al Consiliului.

Obiectul regulamentului: Regulamentul (UE) nr. 575/2013 prevede pentru instituții obligația de a raporta ca active lichide activele care îndeplinesc anumite condiții. În conformitate cu acest regulament, condiția ca activele să fie garanții reale eligibile pentru operațiunile standard de lichiditate ale unei bănci centrale dintr-un stat membru sau ale băncii centrale a unei țări terțe nu se aplică în cazul activelor lichide deținute pentru a acoperi ieșirile de lichidități într-o monedă în cazul căreia banca centrală definește eligibilitatea într-un mod extrem de restrictiv. Autoritatea bancară europeană (ABE) a efectuat o evaluare pe baza celor mai bune informații disponibile furnizate de autoritățile competente ale statelor membre cu privire la eligibilitatea definită de banca centrală în cazul unei monede date. În cazul Bulgariei, evaluarea a indicat faptul că banca centrală nu acordă lichidități instituțiilor decât în circumstanțe excepționale. ABE a organizat consultări publice deschise cu privire la proiectul de standarde tehnice de punere în aplicare pe care se bazează prezentul regulament, a analizat potențialele costuri și beneficii aferente și a solicitat avizul Grupului părților interesate din domeniul bancar, instituit în conformitate cu articolul 37 din Regulamentul (UE) nr. 1093/2010 al Parlamentului European și al Consiliului.

Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Prezentul regulament este obligatoriu în toate elementele sale și se aplică direct în toate statele membre.

Elena ALBU

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică