Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Robert Cazanciuc, în vizită la Tribunalul Caraș-Severin, Judecătoria Reșița și Judecătoria Caransebeș
16.02.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Justiției a dat publicității vineri, 13 februarie 2015, un comunicat cu privire la vizita ministrului Robert Cazanciuc la Tribunalul Caraș-Severin, Judecătoria Reșița și Judecătoria Caransebeș unde a avut întâlniri cu magistrații, personalul instanțelor și avocații.

Robert Cazanciuc: „Este o reluare a dialogului direct cu magistrații, pe care l-am inițiat de la preluarea mandatului. Am vizitat deja peste 100 de instanțe din țară și sper ca anul acesta să reușesc să ajung să mă întâlnesc cu toți judecătorii, la locul lor de muncă, pentru că doar așa putem să avem o imagine clară a problemelor și nevoilor sistemului. Spre deosebire de alte instanțe, Tribunalul Caraș-Severin nu are probleme majore legate de sedii, temele de discuție cu judecătorii fiind axate pe redistribuirea personalului de la alte instanțe arondate către cele cu un volum de muncă mai mare și de suplimentarea schemelor pentru personalul auxiliar, în special a celor pentru grefieri. Intrarea în vigoare a noilor Coduri a însemnat și un important efort bugetar pentru alocarea a peste 1.000 de posturi de magistrați, grefieri și alte categorii de personal, iar această suplimentare a schemelor de funcționare cu noi posturi de grefier, în primul rând, va continua și în anul 2015 pentru toate instanțele din țară. De asemenea, ca și în cazul tuturor celorlalte vizite în țară, am avut o discuție și cu avocații, axată, mai ales, pe contribuția pe care o pot aduce prin propuneri concrete la îmbunătățirea cadrului legal, ținând cont că, prin natura profesiei, sunt în contact permanent cu cetățenii și problemele pe care aceștia le au”.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti