Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Tâlhăria calificată


17 februarie 2015 | Paula VÂRBAN

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că infracţiunea de tâlhărie calificată, prevăzută în art. 234 alin. (1) lit. f) C. pen., absoarbe infracţiunea de violare de domiciliu, în cazul tâlhăriei săvârşite prin violare de domiciliu existând o infracţiune unică de tâlhărie calificată. În ceea ce privește săvârşirea tâlhăriei de trei sau mai multe persoane împreună, instanța supremă a hotărât că această împrejurare nu constituie un element circumstanţial de agravare în conţinutul infracţiunii de tâlhărie calificată, ci determină reţinerea circumstanţei agravante prevăzute în art. 77 lit. a) C. pen. referitoare la săvârşirea faptei de trei sau mai multe persoane împreună. (Decizia nr. 2194 din 27 iunie 2014 pronunțată de Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție având ca obiect tâlhăria calificată)

Avocat Paula VÂRBAN

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii