Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Banking, Cyberlaw, Drept penal

Un grup de hackeri a furat un miliard de dolari de la peste 100 de bănci din lume

19 februarie 2015 | JURIDICE.ro

Un grup internațional de hackeri, a căror identitate nu se cunoaște, a reușit să fure aproximativ un miliard de dolari (USD) de la 100 de bănci din peste 30 de țări, printre care și România. Acesta ar putea fi cel mai mare jaf din istorie, potrivit USA Today.

Jaful, care se pare că a început în 2013, folosește ca mijloc de operare un malware sofisticat (virus), care era infiltrat de hackeri în calculatoarele băncii, prin intermediul e-mailului, dar care nu putea fi depistat de sistemele de protecție. Acest virus le permitea hoților să programeze orele la care bancomatele eliberează bani, fără a se atinge de ele. Potrivit unui raport al companiei de antiviruși Kaspersky Labs, hackerii trimiteau ”cărăuși” pentru a ridica banii, fără a atinge bancomatul.

Malware-ul, denumit ”Cartbanak” țintește angajații băncilor și nu clienții, ceea ce sugerează apariția unei noi ere în criminalitatea cibernetică, în care hackerii urmăresc operațiunile interne ale instituțiilor.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică