Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Tribunalul Maramureș menține măsura arestării preventive pentru ofițerii de poliție din cadrul IPJ Bistriţa Năsăud
20.02.2015 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Tribunalul Maramureș a dat publicității joi, 19 februarie 2015, un comunicat, semnat de jud. Waltner Ileana-Daniela, cu privire la hotărârea Tribunalului în dosarul privind săvârșirea de infracțiuni de corupție de către ofițeri de poliție din cadrul IPJ Bistriţa Năsăud.

Comunicatul integral:

”Aducem la cunoştinţa opiniei publice că la data de 16 februarie 2015, în baza Deciziei penale a Curţii de Apel Cluj nr. 52/29.01.2015, pronunţată în temeiul art. 76 din Codul de procedură penală în dosarul nr. 33/33/2015 al Curţii, Tribunalul Maramureş a fost sesizat de către Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj cu rechizitoriul formulat pe numele inculpaţilor:
M. I. O. – ofiţer de poliţie – comisar şef în cadrul IPJ Bistriţa Năsăud, arestat preventiv;
H. R. E. – ofiţer de poliţie – comisar şef în cadrul IPJ Bistriţa Năsăud, arestat preventiv;
C. L. A. – ofiţer de poliţie – inspector principal în cadrul IPJ Bistriţa Năsăud, arestat preventiv;
C. P. M. – inginer – specialist la R…, Reprezentanţa Bistriţa Năsăud;
S. V. – manipulant la SC T… SRL;
M. M. M. – subofiţer de poliţie cu grad de agent şef principal în cadrul Poliţiei Năsăud;
B. D. F. – fără ocupaţie.

Cauza, înregistrată sub numărul de dosar 579/100/2015, are ca obiect “infracţiuni de corupţie” (Legea nr. 78/2000) şi este în faza procedurii de cameră preliminară, procedură cu durată de cel mult 60 de zile în cadrul căreia se verifică, în baza art. 342-348 din Codul de procedură penală, după trimiterea în judecată, competenţa şi legalitatea sesizării instanţei, precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală, după încheierea acesteia urmând a fi stabilit primul termen de judecată pe fondul cauzei.

Astfel, în cursul zilei de 18 februarie 2015, judecătorul de cameră preliminară căruia i-a fost repartizată aleatoriu cauza, în temeiul art. 348 raportat la art. 207 din Codul de procedură penală, a verificat din oficiu măsura legalităţii arestării preventive a celor trei inculpaţi aflaţi în stare de arest, constatând la data de 19 februarie a.c., prin încheierea de şedinţă nr. 27/F, legalitatea şi temeinicia acesteia şi menţinând-o pentru următoarele 30 de zile. Prin aceeaşi hotărâre, judecătorul a respins cererile formulate de inculpaţi, de revocare sau de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Hotărârea Tribunalului Maramureş poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate