Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

ARDAE a încheiat un protocol de colaborare cu Facultatea de Drept “Simion Bărnuțiu” a Universităţii ”Lucian Blaga” din Sibiu
20.02.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

ARDAE – Asociația română de drept și afaceri europene a încheiat un protocol de colaborare ştiinţifică, la sfârșitul anului 2014, cu Facultatea de Drept “Simion Bărnuțiu” a Universităţii ”Lucian Blaga” din Sibiu care are în vedere dezvoltarea activităților comune în materia dreptului Uniunii Europene, participarea la proiecte de interes comun, diseminarea informaţiilor de calitate.

Facultatea de Drept “Simion Bărnuțiu”: Studiile de drept au o tradiție îndelungată în Sibiu. Anul 1844 a fost anul în care s-a înființat Academia de Drept cu predare în limba germană. Numele unor personalităţi remarcabile se leagă de această scoală de drept: Simion Bărnuţiu, reprezentant de seamă al dreptului în România, Ilie Măcelariu, participant de marcă la mişcarea politică din Transilvania, Dionisie Pop Marţian, fondatorul studiului ştiinţelor statistice în România, Aron Desuşianu, poet şi critic literar. În timpul celui de-al doilea război mondial, ani întunecaţi din istoria României, Sibiul a găzduit Universitatea din Cluj şi implicit Facultatea de Drept clujeană, care fusese silită să se refugieze în această parte a ţării. Anul 1971 a însemnat un nou început – înfiinţarea Facultaţii de Administraţie Publică – facultate care a funcţionat până în anul 1987, când a fost desfiinţată. Mai târziu, înfiinţarea Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu şi reorganizarea studiilor de drept în 1990 au reprezentat acte de justiţie socială precum şi de reparaţie morală faţă de intelectualitatea sibiană.

Obiectivul ARDAE – Asociaţia română de drept şi afaceri europene este de a întări capacitatea proactivă a instituţiilor statului român în privinţa propunerilor de reglementări ale Uniunii Europene, diseminarea de informaţie juridică privind dreptul Uniunii Europene, organizarea de evenimente ştiinţifice, publicarea de reviste şi volume, participarea la proiecte şi colaborarea cu entități publice şi private din ţară şi străinătate în domeniul dreptului şi afacerilor europene.

Din activitățile desfășurate până acum amintim că ARDAE a fost partener al conferinței INTERNATIONAL CONFERENCE Law and Cultural Diversity: Interactions, 21-22 November 2014, Sibiu.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti