Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Declarațiile unui deputat aduc atingere independenței sistemului judiciar


20 februarie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât în ședința de joi, 19 februarie 2015, admiterea cererii de apărare a independenţei şi imparţialităţii unor magistraţi şi a sistemului judiciar în raport cu afirmaţiile din data de 31 ianuarie 2015 ale lui Kelemen Hunor, deputat în Parlamentul României şi preşedinte al Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, referitoare la situaţia juridică a lui Nagy Zsolt, condamnat penal definitiv, preluate ulterior de mass-media, potrivit unui comunicat al CSM.

Kelemen Hunor a emis unele aprecieri personale, lipsite de suport, cu privire la o hotărâre judecătorească definitivă, de natură să inducă ideea că fundamentarea soluţiilor definitive în materie penală nu are legătură cu probatoriul administrat, afirmaţii care au adus atingere independenţei şi imparţialităţii magistraţilor care au instrumentat şi soluţionat cauza menţionată. Astfel de susţineri au consecinţe negative în sensul că pot duce la decredibilizarea magistraţilor, a instituţiilor fundamentale ale sistemului judiciar şi, implicit, ale statului de drept.

Raportul Inspecţiei Judiciare poate fi vizualizat aici.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii