« Secţiuni « Jurisprudenţă « ÎCCJ « Jurisprudenţă curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRecurs în interesul legii
ÎCCJ. Recurs în interesul legii
JURIDICE
 1 comentariu

Recurs in interesul legii admis. Revizuirea hotararii de netrimitere in judecata
22.07.2008 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 542 din 17 iulie 2008 a fost publicata Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr. XVII din 19 martie 2007.

Sectiile Unite s-au constituit in vederea examinarii recursului in interesul legii promovat de procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la constatarea inadmisibilitatii caii de atac extraordinare a revizuirii impotriva unei hotarari judecatoresti definitive, pronuntata in temeiul art. 278 indice 1 alin. (8) lit. a) si b) din Codul de procedura penala.

Inalta Curte a admis recursul in interesul legii si a stabilit ca prin lege nu este reglementata posibilitatea exercitarii caii de atac extraordinare a revizuirii si impotriva hotararilor judecatoresti pronuntate in solutionarea plangerii formulate in temeiul art. 278 indice 1 alin. (8) lit. a) si b) din Codul de procedura penala.

De asemenea, instanta suprema a retinut faptul ca nici una dintre solutiile care pot fi pronuntate in temeiul art. 278 indice 1 alin. (8) lit. a) si b) din Codul de procedura penala de catre judecatorul care examineaza plangerea formulata impotriva rezolutiei sau a ordonantei procurorului de netrimitere in judecata nu este de natura sa conduca la stabilirea existentei faptei si a vinovatiei inculpatului (condamnarea, achitarea sau incetarea procesului penal).

Pentru STIRI.JURIDICE,
SOVA & ASOCIATII

Sova si asociatii

 
Secţiuni: Lege 9, Recurs în interesul legii | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Recurs in interesul legii admis. Revizuirea hotararii de netrimitere in judecata”

  1. nuta stefan spune:

    Lider al social-democratiei interbelice, Constantin Titel Petrescu a refuzat fuziunea cu comunistii in 1945 si a pus bazele Partidului Social-Democrat Independent. A fost arestat la 5 mai 1948 si internat prin decizie administrativa, fara a exista sentinta de condam­nare pe numele sau. La 17 iunie 1952 a fost data o notificare a Tri­bunalului Militar Bucuresti care prevedea temnita pe viata, in dreptul infractiunii fiind trecut: "capul complotului contra Republicii de Democratie Popu­lara si fost ministru secretar de stat". La sectiunea originea sociala apare ca burghez, la data arestarii avand in proprietate un apartament. A trecut prin penitenciarele Jilava, Sighet (camera 53) si Ramnicu Sarat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD