Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Robert Cazanciuc a participat la prezentarea bilanțului Curții de Apel Constanța pe anul 2014
23.02.2015 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Ministerul Justiției a dat publicității vineri, 20 februarie 2015, un comunicat cu privire la participarea ministrului Robert Cazanciuc la ședința de bilanț a activității Curții de Apel Constanța și a instanțelor aflate în raza de competență.

Robert Cazanciuc: „În primul rând, le-am mulțumit magistraților pentru activitatea din 2014, pentru eforturile depuse astfel încât noile Coduri penale să fie aplicate fără probleme. A fost un an bun pentru sistemul de justiție, un an în care progresele au fost consolidate și în care s-au pus bazele pentru dezvoltarea viitoare a bazei materiale a instanțelor și parchetelor. Toate aceste eforturi pe care magistrații, dar și Executivul, care a finanțat suplimentarea de posturi și programele de investiții, au fost remarcate, pentru al doilea an consecutiv, ceea ce este o premieră în sine, și în recentul Raport de țară. În același timp, am discutat cu magistrații despre suplimentarea numărului de posturi de grefier, despre programele de investiții în infrastructură și în echipamente I.T., dar și despre redesenarea hărții judiciare astfel încât să echilibrăm volumul de activitate între instanțele de același grad. Vestea bună pentru Constanța este că, prin Programul național de investiții în sediile instanțelor și parchetelor lansat împreună cu Ministerul Dezvoltării, am prevăzut construirea unui nou sediu pentru Judecătoria Constanța. Spiritul de cooperare din interiorul sistemului judiciar și politica de deschidere totală a Ministerului Justiției pentru dialog real cu magistrații, dar și cu celelalte profesii juridice a dat rezultate, însă există încă o  problemă care ține de practica neunitară. Împreună cu magistrații, cu CSM-ul, trebuie să găsim rapid o soluție astfel încât actul de justiție să aibă, așa cum se remarca și în Raportul de țară, și un anumit grad de predictibilitate. Este un aspect important pe care sunt convins că îl vom soluționa cu ajutorul magistraților și în beneficiul justițiabililor”.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate