Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Dezlegare chestiune de drept. Dezincriminarea infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional


24 februarie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Ministerul Public a dat publicității miercuri, 18 februarie 2015, concluziile Procurorului General formulate în cauza nr. 186/1/2015 a ÎCCJ având ca obiect dezlegarea următoarei chestiuni de drept:
”dacă succesiunea de acte normative cu privire la preţul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior (Ordinul nr. 3283 din 23 august 2012 al Ministerului Mediului şi Pădurilor, art. 202 pct. 8 din Legea nr. 187/2012 de punere în aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, Ordinul nr. 76 din 6 februarie 2014 al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice şi Ordinul nr. 118 din 24 februarie 2014 al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice) a avut sau nu ca efect imposibilitatea stabilirii acestui preţ în prezent, cu consecinţa dezincriminării in concreto a infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional, prevăzută de art. 108 din Legea nr. 46/2008 şi de furt de arbori din fondul forestier naţional, prevăzută de art. 110 din Legea nr. 46/2008.”

Tiberiu Nițu, Procurorul General al PICCJ, propune următoarea dezlegare: ”Succesiunea de acte normative cu privire la preţul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior (Ordinul nr. 3283 din 23 august 2012 al Ministerului Mediului şi Pădurilor, art. 202 pct. 8 din Legea nr. 187/2012 de punere în aplicare a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal; Ordinul nr. 76 din 6 februarie 2014 al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Ordinul nr. 118 din 24 februarie 2014 al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice) nu are ca efect imposibilitatea stabilirii acestui preţ în prezent şi dezincriminarea in concreto a infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier naţional, prevăzută de art. 108 din Legea nr. 46/2008 şi de furt de arbori din fondul forestier naţional, prevăzută de art. 110 din Legea nr. 46/2008.
Examinarea condiţiei privind valoarea pagubei, necesară pentru existenţa laturii obiective a infracţiunilor mai sus menţionate, se va realiza prin raportare la Ordinul nr. 3283/2012 al Ministerului Mediului şi Pădurilor.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii