Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Australia. Măsuri radicale pentru consolidarea securității naționale


24 februarie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Tony Abbott, Primul Ministrul al Australiei, a anunțat luni, 23 februarie 2015, înăsprirea măsurilor privind securitatea națională, prin: anularea pașapoartelor pentru persoanele cu dublă cetățenie, interdicția de a părăsi țara sau eliminarea ajutorului de șomaj pentru cei considerați periculoși, informează Reuters.

Premierul a declarat că este necesară limitarea anumitor libertăți pentru a lupta împotriva pericolului reprezentat de grupurile radicale, precum ISIS. Măsurile au fost anunțate la scurt timp după criza ostaticilor din Sydney, declarând: ”Prea mult timp le-am acordat prezumția de nevinovăție celor care pot reprezenta un pericol pentru țara noastră. Atacatorului (din Sydney) i s-a oferit prezumția de nevinovăție când a aplicat pentru visă, când a aplicat pentru cetățenie, când a solicitat asistență juridică și i s-a oferit posibilitatea plății unei cauțiuni, când ar fi trebuit să fie închis.”

Tony Abbott a subliniat faptul că noile reglementări vor acoperi punctele vulnerabile din domenii precum: imigrația, ajutorul de șomaj, poliție și servicii secrete, prin concentrarea asupra celor care susțin grupurile radicale, în special cei care beneficiază de șomaj.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii