Secţiuni » Arii de practică » Business » Asigurări
Asigurări
CărţiProfesionişti

Norma privind încheierea exerciţiului financiar 2014 pentru societăţile din domeniul asigurărilor
24.02.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Asigurări, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 131 din data de 20 februarie 2015 a fost publicată Norma Autorității de Supraveghere Financiară nr. 4/2015 privind încheierea exerciţiului financiar 2014 pentru societăţile din domeniul asigurărilor.

Norma emisă de ASF reglementează încheierea exerciţiului financiar 2014 pentru societăţile din domeniul asigurărilor.

Societăţile de asigurare, de asigurare-reasigurare şi de reasigurare, precum şi brokerii de asigurare, de asigurare-reasigurare şi de reasigurare, autorizaţi în condiţiile Legii nr. 32/2000, au obligaţia să întocmească situaţii financiare anuale la data de 31 decembrie 2014, inclusiv în situaţia fuziunii, divizării lichidării sau transferului de portofoliu, în condiţiile legii.

Situaţiile financiare anuale la data de 31 decembrie 2014 vor fi depuse astfel: un exemplar la Autoritatea de Supraveghere Financiară, iar al doilea exemplar, vizat prin aplicarea ştampilei Autorităţii de Supraveghere Financiară, la registratura unităţilor teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice sau transmise prin oficiile poştale cu scrisori cu valoare declarată.

Situaţiile financiare anuale la data de 31 decembrie 2014 vor fi întocmite cu respectarea prevederilor reglementărilor contabile conforme cu directivele europene specifice domeniului asigurărilor, aprobate prin Ordinul preşedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor nr. 3.129/2005.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti