Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Mediere
Mediere
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
UNBR Caut avocat
Citeşte mai mult în legătură cu Mediere, REPUBLICA MOLDOVA

Sondaj IRES, la anunțarea Galei Excelenței în Mediere 2015. Mediatorii cred că profesia lor se îndreaptă într-o direcție greșită și nu mai au încredere în Consiliul de Mediere

25 februarie 2015 | JURIDICE.ro

În cadrul conferinței de lansare a Galei Excelenței în Mediere, ediția 2015, au fost prezentate rezultatele studiului cu tema “Așteptările mediatorilor de la candidații la alegerile pentru Consiliul de Mediere”.

Aproximativ jumătate dintre mediatorii intervievați de IRES consideră că medierea se îndreaptă într-o direcție greșită și doar 33% cred că medierea se îndreaptă într-o direcție bună. Tendința este similară în ceea ce privește încrederea în instituția Consiliului de Mediere (indiferent de componența acestuia): 48% dintre respondenți au multă încredere în această instituție, iar 50% au puțină încredere. Cei mai mulți dintre respondenți (40%) sunt mai degrabă nemulțumiți de activitatea Consiliului de Mediere care tocmai își încheie mandatul, iar 32% sunt mai degrabă mulțumiți de activitatea acestuia.

În ce privește alegerile din acest an pentru Consiliul de Mediere, aproximativ trei sferturi dintre mediatorii care au participat la studiu sunt interesați de alegeri și declară că vor vota, în timp ce 14% dintre cei intervievați nu sunt încă hotărâți dacă vor vota, iar 12% declară că nu votează. Cu toate astea, un sfert dintre cei intervievați susțin că nu cunosc activitatea niciunui candidat la aceste alegeri, iar 57% dintre participanții la studiu cunosc activitatea unui număr de maxim 5 candidați.

Studiul a fost realizat în perioada 19-20 februarie 2015. Eroarea maximă tolerată este de ± 3%, la un nivel de încredere de 95%. Eșantionul, reprezentativ la nivelul mediatorilor cu drept de vot la aceste alegeri, a fost compus din 900 respondenți. Metoda de aplicare a chestionarelor a fost cea a intervievării telefonice – CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

Rezultatele integrale ale studiului IRES vor fi prezentate în cadrul Galei Excelenței în Mediere, care va avea loc pentru al treilea an consecutiv la Cluj-Napoca. Evenimentul, organizat de MediereNet SRL și Asociația Mediere Mediaș, va fi moderat de Aurel Codoban, profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și unul dintre cei mai cunoscuți comunicatori din România, susținător puternic al mediatorilor, alături de Anca Stancu, organizator și președinte al Asociației Mediere Mediaș.

Gala Excelenței în Mediere, ediția 2015, are un specific aparte, întrucât evenimentul adună la un loc cei mai apreciați mediatori din România, cu doar câteva săptămâni înainte de alegerea unor noi membri în Consiliul de Mediere. Ca urmare a Deciziei Curții Constituționale a României nr. 713 din data de 4 decembrie 2014, prin care a fost invalidat mandatul actualilor membri ai organismului autonom cu atribuții de reglementare în domeniul medierii, mediatorii își împlinesc o dorință pe care o exprimaseră cu mult înainte de decizia curții: aceea de a avea noi reprezentanți în Consiliul de Mediere.

Alegerile pentru desemnarea noilor membri ai Consiliului de Mediere au loc în perioada 26 ianuarie – 6 aprilie 2015, iar votul propriu-zis are loc în perioada 5-15 martie.

Servicii JURIDICE.ro

Evenimente juridice

Interviuri JURIDICE.ro

Arbitraj comercial

În ziua imediat următoare festivității de premiere, va avea loc Conferința Profesională „Medierea în România. Abordare națională versus abordare europeană”, în cadrul căreia vor susține prelegeri mediatori, dar și reprezentanți ai mediului academic precum: conf. univ. dr. Ioan Hosu și prof. Aurel Codoban (Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca), cărora li se alătură cercetător-sociolog Issore Boly (I.R.E.S.) și Tatiana Ciaglic, președintele Consiliului de Mediere din Republica Moldova.

Citeşte mai mult despre , , , , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

Login | Pentru a putea posta comentarii trebuie să fiţi abonat. Dacă încă nu sunteţi, click aici pentru a afla despre avantaje!

Lasă un răspuns

Arii de practică
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Business
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Litigation
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protective
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică  Specialişti


JURIDICE.ro
Main page
Cariere
Evenimente ⁞ 
Dezbateri
Profesionişti
Lawyers Week
WinLaw.ro
VIDEO
Servicii
Flux noutăţi
Selected ⁞ 
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi / JURIDICE NEXT
RSS  Publicare comunicate profesionale
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note, studii şi opinii juridice
ISSN 2066-0944
       Studii şi note de studiu
Revista revistelor
Autori  Condiţii de publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
       Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
       Dezlegarea unor chestiuni de drept
       Recurs în interesul legii
Curţi de apel ⁞ 
Tribunale ⁞ 
Judecătorii

Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Proiecte speciale
Cărţi
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Mesaje de condoleanţe
Povestim cărţi
Războiul din Ucraina
Wisdom stories