Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Ședințele Comisiei Permanente și Consiliului UNBR, cu tema: ”Douăzeci şi cinci de ani de avocatură independentă”. Ordinea de zi – 6-8 martie 2015
25.02.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității marți, 24 februarie 2015, ordinea de zi a ședințelor Comisiei Permanente şi Consiliului UNBR din 6-8 martie 2015, ședințe care marchează împlinirea a ”Douăzeci şi cinci de ani de avocatură independentă”.

Ordinea de zi:
I. Şedinţa Comisiei Permanente a UNBR din 6 martie 2015:
(…)

2. Consfătuire de lucru cu decanii facultăţilor de Drept, organizatoare de studii doctorale în domeniul Drept, privind inserţia socio-profesională a absolvenţilor de studii juridice, în lumina datelor rezultate în urma procesului de admitere în avocatură în ultimii 4 ani, precum şi a informaţiilor sintetizate în urma analizei activităţii de formare profesională realizată în cadrul Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor. Prezentarea Proiectului privind specializarea profesională a avocaţilor în diverse domenii. Atestarea specializării.

*La şedinţă sunt invitaţi să participe decanii facultăţilor de drept care organizează studii doctorale, Preşedintele Uniunii Juriştilor din România şi Directorul Institutului de Cercetări Juridice “Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române, cărora le-a fost transmisă următoarea scrisoare:

„Stimate Domnule Decan,

Am deosebita plăcere de a vă invita să participaţi la şedinţa Comisiei Permanente a Uniunii Naţionale a Barourilor din România – U.N.B.R. – din data de 6 martie a.c., cu începere de la ora 14:00, care va avea loc la Hotelul Intercontinental din Bucureşti.

U.N.B.R., în calitate de beneficiar al procesului educaţional în domeniul juridic, este permanent preocupată de inserţia socio-profesională a absolvenţilor studiilor juridice (studii de licenţă, masterat, doctorat) şi de feed-back-ul dintre piaţa muncii şi procesul formativ-educaţional asigurat de instituţiile de învăţământ juridic din România. În acest scop, considerăm ca fiind deosebit de utilă organizarea unei consfătuiri cu Dvs. pe această temă, în cadrul instituţional menţionat mai sus, pentru a realiza un schimb de idei în baza datelor pe care le avem în urma procesului de admitere în avocatură în ultimii 4 ani precum şi a celor sintetizate în urma analizei activităţii de formare profesională realizată în cadrul Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor (I.N.P.P.A.), precum şi, desigur, a informaţiilor de care dispuneţi în ceea ce priveşte modul în care facultăţile de drept, care organizează studii doctorale în domeniul “drept” şi licenţiaţii în drept, absolvenţi ai facultăţilor dumneavoastră percep procesul integrării în munca juridică şi în profesia de avocat.

Vă informez, de asemenea, că U.N.B.R. are în vedere realizarea unui proiect de specializare a avocaţilor pe domenii de activitate juridică, proiect care să valorifice şi experienţa relevantă a ţărilor europene dezvoltate. În acest scop, ne-ar face plăcere dacă aţi putea participa şi la conferinţa-dezbatere privind Sistemul german al avocaţilor specializaţi, care se va desfăşura a doua zi, la data de 7 martie a.c., între orele 9:00-11:00 la Hotelul Intercontinental.

Avocat dr. Gheorghe Florea
Preşedintele U.N.B.R.”

3. „Douăzeci şi cinci de ani de avocatură independentă”: Politici profesionale privind perfecţionarea reglementărilor legale privind secretul profesional, interdicţiile, incompatibilităţile şi prevenirea conflictului de interese în exercitarea profesiei de avocat, concomitent cu exercitarea profesiilor compatibile cu profesia de avocat.
4. Raportul final al Comisiei constituită prin Decizia Comisiei Permanente din 31 ianuarie 2014 pentru elaborarea Proiectului legislaţiei pentru perfecţionarea sistemului C.A.A. – raportor domnul av. Nicu Tiberius (potrivit mandatului încredinţat în şedinţa Comisiei Permanente din 30 ianuarie 2015).
5. Măsuri pentru pregătirea anului de învăţământ 2015 (stagiari, anul II). Finalizarea procedurii de atestare a Corpului de lectori ai INPPA, pe baza rapoartelor înaintate de centrele teritoriale ale INPPA.

II. Şedinţa Consiliului UNBR din 7-8 martie 2015:
(…)

2. Conferinţă – dezbatere privind sistemul german al avocaţilor specializaţi – prezintă dl. Avocat Philipp Wendt, directorul Academiei Germane a Avocaţilor – Societate pentru formarea iniţială şi continuă şi de prestări servicii mbH – Berlin.
3. Informare privind măsurile de pregătire a anului de învăţământ 2015 privind formarea profesională iniţială în cadrul INPPA. Interacţiunea dintre barouri şi INPPA privind activitatea de formare profesională continuă.
4. Proiectul privind arbitrajul profesional organizat pe lângă consiliile barourilor. Stadiu şi perspective de finalizare.
5. Informare asupra analizei propunerilor înregistrate după şedinţa Consiliului UNBR din 6 septembrie 2014 privind perfecţionarea legislativă a organizării şi funcţionării sistemului Casei de Asigurări a Avocaţilor.
6. Raport privind finalizarea proiectului privind legitimarea avocaţilor în raporturile cu terţii.
7. Repere privind execuţia bugetară a UNBR în intervalul 1 ianuarie – 30 iunie 2015.
8. Măsuri organizatorice privind pregătirea Congresului Avocaţilor – 2015.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti