Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Conferința Președinților Uniunii Profesionale ale Avocaților din Europa, ediția 43. Ce îi îngrijorează pe avocați?
25.02.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității joi, 19 februarie 2015, un comunicat cu privire la subiectele abordate în cadrul celei de a 43-a Conferință a Președinților Uniunii Profesionale ale Avocaților din Europa.

La evenimentul ce a avut loc la Viena, în perioada 12-14 februarie 2015, au luat parte peste 200 de reprezentanți ai avocaților din Europa, România fiind reprezentată de av. dr. Gheorghe Florea, președintele UNBR, și prof. univ. dr. Dan Oancea, vicepreședintele UNBR.

Dezbaterile s-au concentrat pe reformele legislative care vizează profesia de avocat, dar și pe aspectele legate de dereglementarea profesiei și cele privind finanțarea asistenței juridice din oficiu, în paralel cu taxele mari impuse justițiabililor, care împiedică accesul la justiție, acestea fiind principalele probleme cu care se confruntă organele profesiei de avocat. De asemenea, s-a discutat și despre apărarea secretului profesional având în vedere evoluția legislației privind protecția datelor și cea privind supravegherea electronică în masă, fenomen ce produce îngrijorări în rândul avocaților.

Un accent deosebit s-a pus eforturile depuse pentru pregătirea profesională a avocaților în contextul intrării în vigoare a noilor coduri în țările Europei centrale și de Est și al modificărilor substanțiale ale acestor coduri în Europa de Vest.

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.