Barouri [UNBR, INPPA, barouri]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu Uniunea Naţională a Barourilor din România
Print Friendly, PDF & Email

Conferința Președinților Uniunii Profesionale ale Avocaților din Europa, ediția 43. Ce îi îngrijorează pe avocați?
25.02.2015 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității joi, 19 februarie 2015, un comunicat cu privire la subiectele abordate în cadrul celei de a 43-a Conferință a Președinților Uniunii Profesionale ale Avocaților din Europa.

La evenimentul ce a avut loc la Viena, în perioada 12-14 februarie 2015, au luat parte peste 200 de reprezentanți ai avocaților din Europa, România fiind reprezentată de av. dr. Gheorghe Florea, președintele UNBR, și prof. univ. dr. Dan Oancea, vicepreședintele UNBR.

Dezbaterile s-au concentrat pe reformele legislative care vizează profesia de avocat, dar și pe aspectele legate de dereglementarea profesiei și cele privind finanțarea asistenței juridice din oficiu, în paralel cu taxele mari impuse justițiabililor, care împiedică accesul la justiție, acestea fiind principalele probleme cu care se confruntă organele profesiei de avocat. De asemenea, s-a discutat și despre apărarea secretului profesional având în vedere evoluția legislației privind protecția datelor și cea privind supravegherea electronică în masă, fenomen ce produce îngrijorări în rândul avocaților.

Un accent deosebit s-a pus eforturile depuse pentru pregătirea profesională a avocaților în contextul intrării în vigoare a noilor coduri în țările Europei centrale și de Est și al modificărilor substanțiale ale acestor coduri în Europa de Vest.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate