Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Conferința Președinților Uniunii Profesionale ale Avocaților din Europa, ediția 43. Ce îi îngrijorează pe avocați?


25 februarie 2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Uniunea Națională a Barourilor din România a dat publicității joi, 19 februarie 2015, un comunicat cu privire la subiectele abordate în cadrul celei de a 43-a Conferință a Președinților Uniunii Profesionale ale Avocaților din Europa.

La evenimentul ce a avut loc la Viena, în perioada 12-14 februarie 2015, au luat parte peste 200 de reprezentanți ai avocaților din Europa, România fiind reprezentată de av. dr. Gheorghe Florea, președintele UNBR, și prof. univ. dr. Dan Oancea, vicepreședintele UNBR.

Dezbaterile s-au concentrat pe reformele legislative care vizează profesia de avocat, dar și pe aspectele legate de dereglementarea profesiei și cele privind finanțarea asistenței juridice din oficiu, în paralel cu taxele mari impuse justițiabililor, care împiedică accesul la justiție, acestea fiind principalele probleme cu care se confruntă organele profesiei de avocat. De asemenea, s-a discutat și despre apărarea secretului profesional având în vedere evoluția legislației privind protecția datelor și cea privind supravegherea electronică în masă, fenomen ce produce îngrijorări în rândul avocaților.

Un accent deosebit s-a pus eforturile depuse pentru pregătirea profesională a avocaților în contextul intrării în vigoare a noilor coduri în țările Europei centrale și de Est și al modificărilor substanțiale ale acestor coduri în Europa de Vest.

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro