Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Robert Cazanciuc a participat la prezentarea Raportului de Activitate al Curții de Apel Craiova pe anul 2014
26.02.2015 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Ministerul Justiției a dat publicității miercuri, 25 februarie 2015, un comunicat cu privire la participarea ministrului Robert Cazanciuc la ședința de bilanț a activității Curții de Apel Craiova și a instanțelor aflate în raza de competență.

Robert Cazanciuc: „Am ținut să particip la acest bilanț nu numai pentru a le mulțumi magistraților pentru activitatea din anul trecut, dar și pentru a vedea cum evoluează lucrările la noul sediu al Tribunalului Dolj. Lucrările de construcție au fost demarate anul trecut, proiectul fiind finanțat de Banca Mondială, iar până la începutul anului viitor vom finaliza această investiție. În plus, la nivelul instanțelor din raza Curții de Apel Craiova vom demara, prin Programul național de investiții demarat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, lucrări pentru realizarea unui nou Palat de justiție la Drobeta Turnu-Severin, a unui sediu nou pentru Judecătoria Slatina, dar și pentru reparația capitală și extinderea Tribunalului Târgu-Jiu. Sunt investiții foarte importante pe care le realizăm pentru a putea să aducem și baza materială a instanțelor la nivelul exigențelor actuale, în condițiile în care, până în 2012, sistemul de justiție a fost subfinanțat, dar volumul de muncă al magistraților a crescut constant. Subdimensionarea schemelor de personal, lipsa investițiilor în infrastructura instanțelor au creat mari probleme justițiabililor, mai ales din cauza termenelor foarte lungi. Remedierea acestor disfuncționalități din sistem a presupus un efort bugetar semnificativ, din 2012 fiind alocate peste 1.000 de noi posturi de magistrat și grefier, iar acest proces va continua și anul acesta când vom suplimenta, din nou, numărul grefierilor. Nu în ultimul rând, am discutat cu magistrații despre găsirea unei soluții rapide astfel încât actul de justiție să aibă, așa cum se remarca și în Raportul de țară, și un anumit grad de predictibilitate.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate