« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Robert Cazanciuc a participat la prezentarea Raportului de Activitate al Curții de Apel Craiova pe anul 2014
26.02.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Justiției a dat publicității miercuri, 25 februarie 2015, un comunicat cu privire la participarea ministrului Robert Cazanciuc la ședința de bilanț a activității Curții de Apel Craiova și a instanțelor aflate în raza de competență.

Robert Cazanciuc: „Am ținut să particip la acest bilanț nu numai pentru a le mulțumi magistraților pentru activitatea din anul trecut, dar și pentru a vedea cum evoluează lucrările la noul sediu al Tribunalului Dolj. Lucrările de construcție au fost demarate anul trecut, proiectul fiind finanțat de Banca Mondială, iar până la începutul anului viitor vom finaliza această investiție. În plus, la nivelul instanțelor din raza Curții de Apel Craiova vom demara, prin Programul național de investiții demarat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, lucrări pentru realizarea unui nou Palat de justiție la Drobeta Turnu-Severin, a unui sediu nou pentru Judecătoria Slatina, dar și pentru reparația capitală și extinderea Tribunalului Târgu-Jiu. Sunt investiții foarte importante pe care le realizăm pentru a putea să aducem și baza materială a instanțelor la nivelul exigențelor actuale, în condițiile în care, până în 2012, sistemul de justiție a fost subfinanțat, dar volumul de muncă al magistraților a crescut constant. Subdimensionarea schemelor de personal, lipsa investițiilor în infrastructura instanțelor au creat mari probleme justițiabililor, mai ales din cauza termenelor foarte lungi. Remedierea acestor disfuncționalități din sistem a presupus un efort bugetar semnificativ, din 2012 fiind alocate peste 1.000 de noi posturi de magistrat și grefier, iar acest proces va continua și anul acesta când vom suplimenta, din nou, numărul grefierilor. Nu în ultimul rând, am discutat cu magistrații despre găsirea unei soluții rapide astfel încât actul de justiție să aibă, așa cum se remarca și în Raportul de țară, și un anumit grad de predictibilitate.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.