« Secţiuni « Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 

Modificarea Regulamentului Instantelor Judecatoresti
28.07.2008 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 563 din 25 iulie 2008, a fost publicata Hotararea plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 614/2008 pentru modificarea si completarea Regulamentului de ordine interioara al instantelor judecatoresti aprobat prin Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 387/2005.

Conform dispozitiilor modificatoare, stabilirea obiectului cauzei unui nou dosar se face, de regula, de catre un grefier cu studii superioare, sub coordonarea unui judecator.

Cat priveste repunerea pe rol a cauzei dupa suspendare, pentru continuarea judecatii sau pentru perimare, se stabileste ca aceasta se va realiza de catre completul investit aleatoriu cu solutionarea cauzei, iar in cazul in care acest complet a fost desfiintat sau membrii acestuia nu mai functioneaza in cadrul instantei, dosarul se va repartiza completului care are acelasi numar in noua configuratie.

De asemenea, cererile de suspendare a executarii hotararilor supuse cailor de atac se vor solutiona de completul care a fost investit cu judecarea cauzei, iar daca cererea de suspendare se inregistreaza inainte de sosirea dosarului, aceasta se va repartiza in procedura aleatorie.

Pentru STIRI.JURIDICE,
SOVA & ASOCIATII

Sova si asociatii

 
Secţiuni: Lege 9 | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD