Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Înlocuirea anexelor I și II ale Regulamentului privind competența judiciară, recunoașterea și executarea hotărârilor în materie civilă și comercială


27 februarie 2015 | Elena ALBU

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 54, din 25 februarie 2015 a fost publicat Regulamentul delegat (UE) 2015/281 al Comisiei de înlocuire a anexelor I și II la Regulamentul (UE) nr. 1215/2012 al Parlamentului European și al Consiliului privind competența judiciară, recunoașterea și executarea hotărârilor în materie civilă și comercială.

Obiectul regulamentului: Regulamentul (UE) nr. 1215/2012 prevede circulația hotărârilor judecătorești, a actelor autentice și a tranzacțiilor judiciare în Uniune. Acesta va începe să se aplice de la 10 ianuarie 2015. Acest regulament a stabilit, în anexele I și II, un formular de certificat privind o hotărâre în materie civilă și comercială și un formular de certificat privind un act autentic sau o tranzacție judiciară în materie civilă și comercială. Din motive de claritate, este adecvat să se înlocuiască anexele I și II. Astfel, Regulamentul (UE) nr. 1215/2012 ar trebui modificat.

Prezentul regulament intră în vigoare în ziua următoare datei publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Elena ALBU

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică