« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 

Înlocuirea anexelor I și II ale Regulamentului privind competența judiciară, recunoașterea și executarea hotărârilor în materie civilă și comercială
27.02.2015 | Elena ALBU

Secţiuni: Drept civil, Drept comercial, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9 | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 54, din 25 februarie 2015 a fost publicat Regulamentul delegat (UE) 2015/281 al Comisiei de înlocuire a anexelor I și II la Regulamentul (UE) nr. 1215/2012 al Parlamentului European și al Consiliului privind competența judiciară, recunoașterea și executarea hotărârilor în materie civilă și comercială.

Obiectul regulamentului: Regulamentul (UE) nr. 1215/2012 prevede circulația hotărârilor judecătorești, a actelor autentice și a tranzacțiilor judiciare în Uniune. Acesta va începe să se aplice de la 10 ianuarie 2015. Acest regulament a stabilit, în anexele I și II, un formular de certificat privind o hotărâre în materie civilă și comercială și un formular de certificat privind un act autentic sau o tranzacție judiciară în materie civilă și comercială. Din motive de claritate, este adecvat să se înlocuiască anexele I și II. Astfel, Regulamentul (UE) nr. 1215/2012 ar trebui modificat.

Prezentul regulament intră în vigoare în ziua următoare datei publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Elena ALBU

 
Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD