Secţiuni » Arii de practică » Business » Drept comercial
Drept comercial
ConferinţeCărţiProfesionişti

Înlocuirea anexelor I și II ale Regulamentului privind competența judiciară, recunoașterea și executarea hotărârilor în materie civilă și comercială
27.02.2015 | Elena ALBU

Secţiuni: Drept civil, Drept comercial, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 54, din 25 februarie 2015 a fost publicat Regulamentul delegat (UE) 2015/281 al Comisiei de înlocuire a anexelor I și II la Regulamentul (UE) nr. 1215/2012 al Parlamentului European și al Consiliului privind competența judiciară, recunoașterea și executarea hotărârilor în materie civilă și comercială.

Obiectul regulamentului: Regulamentul (UE) nr. 1215/2012 prevede circulația hotărârilor judecătorești, a actelor autentice și a tranzacțiilor judiciare în Uniune. Acesta va începe să se aplice de la 10 ianuarie 2015. Acest regulament a stabilit, în anexele I și II, un formular de certificat privind o hotărâre în materie civilă și comercială și un formular de certificat privind un act autentic sau o tranzacție judiciară în materie civilă și comercială. Din motive de claritate, este adecvat să se înlocuiască anexele I și II. Astfel, Regulamentul (UE) nr. 1215/2012 ar trebui modificat.

Prezentul regulament intră în vigoare în ziua următoare datei publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Elena ALBU

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti