Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
 1 comentariu

Trimitere preliminară formulată de Curtea de Apel Oradea: C-73/15, Vicdantrans. UPDATE: radiere
11.10.2016 | Daniel-Mihail ȘANDRU

JURIDICE - In Law We Trust

11 octombrie 2016: Cauza C-73/15, Vicdantrans  a fost radiată prin Ordonanța Curții din 23 septembrie 2016:

„1. Prin scrisoarea din 17 iunie 2016, grefa Curții a transmis instanței de trimitere Hotărârea pronunțată la 9 iunie 2016 în cauza C‑586/14, Budișan (EU:C:2016:421), invitând‑o să îi indice dacă, în lumina acestei hotărâri, dorea să își mențină trimiterea preliminară.
2. Prin scrisoarea din 30 iunie 2016, primită la grefa Curții la 11 iulie 2016, Curtea de Apel Oradea a informat Curtea că nu înțelege să își mențină trimiterea preliminară.
3. În aceste condiții, se impune ca, în temeiul articolului 100 din Regulamentul de procedură al Curții, să se dispună radierea prezentei cauze din registrul Curții.”

***

27 februarie 20115: Curtea de Apel Oradea a formulat o trimitere preliminară în materia protecţiei consumatorilor. Textul acestei trimiteri, potrivit încheierii din 3 februarie 2015 este următorul:
„Articolul 110 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene trebuie interpretat în sensul că se opune instituirii de către un stat membru a unei taxe intitulate „timbru de mediu”, precum cea reglementată de OUG nr. 9/2013, taxă care se aplică la momentul înmatriculării autovehiculelor de ocazie provenite dintr-un alt stat membru sau în momentul transferului dreptului de proprietate asupra autovehiculelor de ocazie achiziţionate de pe piaţa internă, fiind exceptate însă de la plata taxei amintite autovehiculele de ocazie achiziţionate de pe pârâta piaţa internă pentru care a fost anterior achitată o taxă similară contrată dreptului Uniunii şi care nu a fost restituită?”.

Lista tuturor trimiterilor preliminare formulate de către instanţele din România se află pe platforma IADUER.ro, proiect susţinut de JURIDICE.ro.

:: sursa: IADUER – un proiect CSDEARDAE şi FJR

Prof. univ. dr. Mihai ȘANDRU

Secţiuni: CJUE, Content, Dreptul mediului, Dreptul Uniunii Europene, Fiscalitate | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO