Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Trimitere preliminară formulată de Curtea de Apel Oradea: C-73/15, Vicdantrans. UPDATE: radiere
11.10.2016 | Daniel-Mihail ȘANDRU

11 octombrie 2016: Cauza C-73/15, Vicdantrans  a fost radiată prin Ordonanța Curții din 23 septembrie 2016:

„1. Prin scrisoarea din 17 iunie 2016, grefa Curții a transmis instanței de trimitere Hotărârea pronunțată la 9 iunie 2016 în cauza C‑586/14, Budișan (EU:C:2016:421), invitând‑o să îi indice dacă, în lumina acestei hotărâri, dorea să își mențină trimiterea preliminară.
2. Prin scrisoarea din 30 iunie 2016, primită la grefa Curții la 11 iulie 2016, Curtea de Apel Oradea a informat Curtea că nu înțelege să își mențină trimiterea preliminară.
3. În aceste condiții, se impune ca, în temeiul articolului 100 din Regulamentul de procedură al Curții, să se dispună radierea prezentei cauze din registrul Curții.”

***

27 februarie 20115: Curtea de Apel Oradea a formulat o trimitere preliminară în materia protecţiei consumatorilor. Textul acestei trimiteri, potrivit încheierii din 3 februarie 2015 este următorul:
„Articolul 110 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene trebuie interpretat în sensul că se opune instituirii de către un stat membru a unei taxe intitulate „timbru de mediu”, precum cea reglementată de OUG nr. 9/2013, taxă care se aplică la momentul înmatriculării autovehiculelor de ocazie provenite dintr-un alt stat membru sau în momentul transferului dreptului de proprietate asupra autovehiculelor de ocazie achiziţionate de pe piaţa internă, fiind exceptate însă de la plata taxei amintite autovehiculele de ocazie achiziţionate de pe pârâta piaţa internă pentru care a fost anterior achitată o taxă similară contrată dreptului Uniunii şi care nu a fost restituită?”.

Lista tuturor trimiterilor preliminare formulate de către instanţele din România se află pe platforma IADUER.ro, proiect susţinut de JURIDICE.ro.

:: sursa: IADUER – un proiect CSDEARDAE şi FJR

Prof. univ. dr. Mihai ȘANDRU


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Trimitere preliminară formulată de Curtea de Apel Oradea: C-73/15, Vicdantrans. UPDATE: radiere”

  1. Întreg cuprinsul încheierii Curții de Apel Oradea prin care s-a sesizat CJUE este disponibil aici: http://www.euroquod.ro/ue/cereri/evidenta/files/vicdantrans.pdf

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.