Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Modificarea Deciziei BCE/2010/23 privind repartizarea venitului monetar al băncilor centrale naționale ale statelor membre a căror monedă este euro
27.02.2015 | Elena ALBU

Secţiuni: Banking, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 53, din 25 februarie 2015 a fost publicată Decizia (UE) 2015/297/15.12.2014 a Băncii Centrale Europene de modificare a Deciziei BCE/2010/23 privind repartizarea venitului monetar al băncilor centrale naționale ale statelor membre a căror monedă este euro.

Obiectul deciziei: Decizia BCE/2010/23 stabilește mecanismul pentru cumularea și alocarea venitului monetar rezultat din operațiunile de politică monetară. Este necesară ajustarea activelor identificabile pentru a lua în calcul valoarea câștigurilor și pierderilor realizate rezultate din cedările de titluri de valoare păstrate în scopuri de politică monetară, pentru perioada cuprinsă între cedare și sfârșitul trimestrului următor. Având în vedere faptul că dobânda ce se acumulează pentru operațiunile de politică monetară cu scadența la un an sau mai mult este cumulată înainte de colectarea ei la sfârșitul operațiunii, ar trebui efectuată o ajustare a modului de calcul a bazei de calcul și a activelor identificabile în temeiul anexelor I și II la Decizia BCE/2010/23. Prin urmare, prezenta decizie modifică Decizia BCE/2010/23.

Prezenta decizie a intrat în vigoare la 31 decembrie 2014.

Elena ALBU

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti