Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

CE a clasat 21 de acțiuni în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor declanşate împotriva României
27.02.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Afacerilor Externe a dat publicității joi, 26 februarie 2015, un comunicat cu privire la clasarea a 21 de acţiuni în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor declanşate împotriva României şi a unui dosar EU Pilot, de către Comisia Europeană.

Acţiunile vizate de decizia Comisiei sunt următoarele:
1. Clasarea a trei acţiuni care vizează transpunerea sau aplicarea incorectă a dreptului UE:
– Cauza 2009/2193 având ca obiect neîndeplinirea mai multor obligaţii din Regulamentul (CE) nr. 1775/2005 privind condiţiile de acces la reţelele pentru transportul gazelor naturale
– Cauza 2010/2188 având ca obiect neimplementarea principiilor statuate în jurisprudenţa Schumacker (cauza C-279/93) în ce priveşte impozitarea veniturilor de natură salarială
– Cauza 2013/4019 având ca obiect neîndeplinirea obligaţiilor prevăzute de art. 49-54 TFUE cu privire la neacordarea beneficiului unui credit fiscal pentru un sediu permanent în România al unei societăţi din alt stat membru al UE sau al SEE pentru impozitul plătit în străinătate asupra veniturilor obţinute şi impozitate în România.
2. Clasarea a 18 acţiuni care vizează neîndeplinirea obligaţiei de comunicare a măsurilor naţionale de transpunere a unor directive din domeniul mediului, sănătăţii şi protecţiei consumatorilor.
3. Închiderea dosarului EU Pilot (pre-infringement) în Cauza 2013/4211 care priveşte imposibilitatea deducerii contribuţiilor sociale obligatorii plătite într-un alt stat membru.
4. Iniţierea sau continuarea procedurii în trei acţiuni aflate în curs
– Cauza 2013/4288 având ca obiect existenţa unor obstacole la comercializarea de staţii de carburant GPL
– Cauza 2013/2025 referitoare la incorecta punere în aplicare a Directivei 2001/80/CE privind limitarea emisiilor în atmosferă a anumitor poluanţi provenind de la instalaţii de ardere de dimensiuni mari
– Cauza 2014/0368, având ca obiect necomunicarea măsurilor naţionale de transpunere a Directivei 2012/33/UE.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti