Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

CE a clasat 21 de acțiuni în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor declanşate împotriva României


27 februarie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Ministerul Afacerilor Externe a dat publicității joi, 26 februarie 2015, un comunicat cu privire la clasarea a 21 de acţiuni în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor declanşate împotriva României şi a unui dosar EU Pilot, de către Comisia Europeană.

Acţiunile vizate de decizia Comisiei sunt următoarele:
1. Clasarea a trei acţiuni care vizează transpunerea sau aplicarea incorectă a dreptului UE:
– Cauza 2009/2193 având ca obiect neîndeplinirea mai multor obligaţii din Regulamentul (CE) nr. 1775/2005 privind condiţiile de acces la reţelele pentru transportul gazelor naturale
– Cauza 2010/2188 având ca obiect neimplementarea principiilor statuate în jurisprudenţa Schumacker (cauza C-279/93) în ce priveşte impozitarea veniturilor de natură salarială
– Cauza 2013/4019 având ca obiect neîndeplinirea obligaţiilor prevăzute de art. 49-54 TFUE cu privire la neacordarea beneficiului unui credit fiscal pentru un sediu permanent în România al unei societăţi din alt stat membru al UE sau al SEE pentru impozitul plătit în străinătate asupra veniturilor obţinute şi impozitate în România.
2. Clasarea a 18 acţiuni care vizează neîndeplinirea obligaţiei de comunicare a măsurilor naţionale de transpunere a unor directive din domeniul mediului, sănătăţii şi protecţiei consumatorilor.
3. Închiderea dosarului EU Pilot (pre-infringement) în Cauza 2013/4211 care priveşte imposibilitatea deducerii contribuţiilor sociale obligatorii plătite într-un alt stat membru.
4. Iniţierea sau continuarea procedurii în trei acţiuni aflate în curs
– Cauza 2013/4288 având ca obiect existenţa unor obstacole la comercializarea de staţii de carburant GPL
– Cauza 2013/2025 referitoare la incorecta punere în aplicare a Directivei 2001/80/CE privind limitarea emisiilor în atmosferă a anumitor poluanţi provenind de la instalaţii de ardere de dimensiuni mari
– Cauza 2014/0368, având ca obiect necomunicarea măsurilor naţionale de transpunere a Directivei 2012/33/UE.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri