Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Un nou început… de primăvară
01.03.2015 | Rodica Aida POPA

JURIDICE - In Law We Trust

1 Martie în acest an stă sub semnul unui nou început… al câtelea oare?

Fiecare primăvară reprezintă biruința noastră de a ne manifesta și exterioriza altfel. Motivul aparține fiecăruia, pentru că suntem unici în felul de a fi, iar exteriorizarea voinței în realitatea cotidiană conferă existenței noastre aici și acum o prezență concretă.

Această primăvară este mult mai reală, prin felul nostru de a ne raporta la cei de lângă noi, pentru că, acolo unde ne aflăm, fiecare suntem înconjurați de semenii noștri, cărora este necesar să le vorbim și să îi ascultăm.

A venit momentul unei toleranțe și acceptări a ideilor care conduc la construcție în viața noastră de zi cu zi. Încurajarea, încrederea și echilibrul în tot ceea ce facem, în limitele umanității fiecăruia în familie, la serviciu dau sens bucuriei de a trăi.

Altfel simțim anul acesta primăvara în România, cu maturitatea responsabilității actelor pe care le concepem și le dăm viață.

Noi, românii, suntem atât de diferiți, prin complexitatea spirituală, prin felul de a fi toleranți, generoși, optimiști sau pesimiști, însă mereu inventivi și creatori într-un anonimat, care ne conferă puterea de a trăi și a ne dezvolta în permanență.

Efervescența noastră creatoare se manifestă prin viața pe care o trăim și aceasta își are izvorul în paternul nostru, din amestecul moștenirii culturale al etniilor, din profunzimea spirituală a credinței, conferind autenticitate fiecăruia.

Renașterea noastră în fiecare primăvară stă sub semnul tradițiilor, care an de an se perpetuează și vibrațiile lor fac ca cei care le simt să le perceapă altfel și să le transmită într-o nouă formă.

Bucuria mărțișorului are o semnificație aparte pentru fiecare, în familie, la serviciu, cu prietenii, cu toții în această apartenență la marea familie a poporului român.

Tinerii împreună cu maturii, altfel spus, copii, adolescenții, părinții și bunicii suntem o unitate a acestui popor, într-un ciclu perfect al vieții, bucurându-ne de o plimbare într-un parc, de a merge într-un mall, de a citi o carte, de a recita o poezie, de a vedea un meci de fotbal, de a avea discuții contradictorii, care se termină sau nu cu o împăcare, care va veni oricum pentru că viața ne aduce împreună.

Primăvara tinereții noastre perpetue dă sens vieții noastre, chiar și atunci când realitatea de lângă noi ne trezește prin strigăte mai mult sau mai puțin stridente, când suntem invadați de violență, de agresivitate, căci noi, românii, răspundem fiecare în felul nostru unic de a fi, însă întotdeauna cu înțelepciunea care izvorăște din credință și speranță.

Moștenirea noastră culturală este atât de bogată și de plină de semnificație, încât viitorul pe care îl creăm acum dă valoare acțiunii noastre conștiente și sensibile, prin fiecare gest, intervenție, contribuție, având nevoie mai mult ca oricând de unitate.

Judecător dr. Rodica Aida POPA
Secția penală a Înaltei Curți de Casație și Justiție

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.