Gala Excelenței în Mediere 2015. Mediatorii premiați în acest an
3 martie 2015 | JURIDICE.roÎn week-end-ul 27-28 februarie 2015 a avut loc ediția a treia a Galei Excelenței în Mediere, în cadrul căreia au fost acordate premii pentru mediatorii care s-au remarcat prin activitatea lor în cursul anului 2014. Festivitatea de premiere a fost urmată, a doua zi, de conferința profesională “Medierea în România. Abordare națională versus abordare europeană”, în cadrul căreia au susținut prelegeri Tatiana Ciaglic, Președintele Consiliului de Mediere din Republica Moldova, conf. univ. dr. Ioan Hosu și av. Ionela Cuciureanu, Junior Associate, Cosmovici Intellectual Property.
În fiecare an, Gala Excelenței în Mediere recunoaște meritele profesioniștilor din domeniu, desemnarea câștigătorilor fiind rezultatul votului breslei mediatorilor, exprimat în mod direct și secret prin intermediul unui formular online de vot pus la dispoziție de organizatorii evenimentului. Au fost înregistrate astfel 224 de nominalizări la cele 14 categorii de premii. În urma centralizării voturilor au fost desemnați drept premianți următorii:
– Paul Aghiniță, Premiul pentru perseverență și implicare în realizarea cadrului legislativ în domeniul medierii din România;
– Christian Radu Chereji, Premiul pentru promovarea medierii în rândul studenților;
– Darius Mihail Olei, Premiul pentru cel mai prezent mediator în mass-media;
– Issore Boly, Premiul pentru asociația/organizația/mediatorul care a realizat rapoarte/statistici privind medierea și profesia de mediator;
– Flavius George Păncescu, Premiul pentru spirit practic în realizarea unei cărți pentru mediatori;
– Elena Badea, Premiul pentru activitatea depusă pentru mediere și mediatori;
– Asociația Mediatorilor Autorizați Caraș-Severin, Premiul pentru Business Mediatorul biroul/societatea civilă de mediatori cu cel mai mare număr de mediatori/asociați;
– Dorin Ilie, Premiul pentru implicare și abnegație în mediere;
– Iuliu Ursan, Premiul pentru propuneri inedite în organizarea profesiei de mediator;
– Mihai Benchiș, Premiul pentru cea mai creativă abordare a profesiei de mediator;
– Constantin Adi Gavrilă, Premiul „Mediatorul Mediatorilor”, pentru activitatea de armonizare și unitate în cadrul corpului profesional, informații și suport;
– Petre Mustateanu, Premiul „Stiloul mediatorului” pentru cel mai bun articol, dezbatere;
– Doina Morari, Premiul pentru cel mai tânăr mediator.
Nu s-au acordat Premiul „Mediatorul Anului” și Premiul pentru organizația/asociația cu cea mai puțin apreciată activitate.
Organizatorii au mai acordat premii de excelență pentru susținerea medierii și a mediatorilor următorilor: Vasile Dâncu, președintele Institutului Român pentru Evaluare și Strategie, prof. Aurel Codoban, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Mohammad Jaradat, rector al Universității Bogdan-Vodă, Consiliului Județean Cluj, reprezentat prin Vakar Istvan, președinte interimar, respectiv publicației Transilvania Reporter.
„Cluj-Napoca s-a dovedit a fi, şi în acest an, un oraş extrem de generos cu mediatorii, motiv mai mult decât suficient pentru a fi declarat o adevărată capitală a medierii. (…) Peste câteva zile au loc alegerile pentru desemnarea unor noi membri în Consiliul de Mediere. De aceea, am dorit să eliminăm total orice suspiciune cu privire la potenţiala promovare a candidaţilor în cadrul galei. (…) Scopul fundamental al acestui eveniment a fost şi va rămâne unul singur: acela de a-i premia pe mediatorii care au dovedit perseverenţă şi abnegaţie în profesia lor”, a susținut Anca Stancu, președintele Asociației Mediere Mediaș, în deschiderea evenimentului.
NOU! Despre bani în profesii juridice: avocați, executori, notari, consilieri juridici și alți profesioniști ai dreptului
16 septembrie ⁞ Accidentul de muncă în toate formele de răspundere juridică
18 septembrie ⁞ Școala Superioară de Cadre
19 septembrie ⁞ Impactul legii 243/2024 asupra creditorilor IFN/cesionari de creanțe
23 septembrie ⁞ Fraudarea creditorilor – eficacitatea mijloacelor actuale pentru combaterea ei
25 septembrie ⁞ Noutățile Legii nr. 214/2024 – ce efecte poate avea semnătura electronică
26 septembrie ⁞ JURIDICE by Night. Golden Season edition
30 septembrie ⁞ Avocatura: onorariu orar vs. onorariu global
5 octombrie ⁞ Start Curs INGENIO de pregătire pentru Barou, INM & Magistratură, Notariat și Licență
7 octombrie ⁞ Dacă UIT, 100.000 de lei amendă! (RO E-TRANSPORT)
14 octombrie ⁞ Impactul sancțiunilor impuse de Consiliul Concurenței asupra pieței editoriale din România: între protecția concurenței și drepturile de autor
21 octombrie ⁞ Abilitățile de negociere: un moft sau o necesitate?
31 octombrie ⁞ JURIDICE by Night. Mystic Night. Halloween edition
11 noiembrie ⁞ Fraudarea fondurilor europene: infracțiune de 1 Euro? (Necesitatea stabilirii unui prag valoric minim pentru infracțiunea de fraudare a fondurilor europene)
18 noiembrie ⁞ Social Media. Răspunderea juridică în caz de Share și Repost care deranjează
23 noiembrie ⁞ Start Curs Admitere INM/ Magistratură & Avocatură 2025
28 noiembrie ⁞ JURIDICE by Night. Autumn Allure edition
2025 ⁞ The Congress / The biggest legal event
Rezultatele finale ale studiului IRES “Percepțiile și așteptările mediatorilor față de alegerile pentru Consiliul de Mediere – 2015”
Gala Excelenței în Mediere, ediția 2015, i-a adus la un loc cei mai apreciați mediatori din România, cu doar câteva săptămâni înainte de alegerea unor noi membri în Consiliul de Mediere.
În acest context, Institutul Român pentru Evaluare și Strategie – IRES a realizat, în perioada 19-20 februarie 2015, o cercetare cu privire la așteptările mediatorilor de la candidații la alegerile pentru Consiliul de Mediere. Alegerile pentru desemnarea noilor membri ai Consiliului de Mediere au loc în perioada 26 ianuarie – 6 aprilie 2015, iar votul propriu-zis are loc în perioada 5-15 martie.
Aproape trei sferturi dintre mediatorii care au participat la studiu sunt interesați de alegeri și declară că vor vota, în timp ce 14% dintre cei intervievați nu sunt încă hotărâți dacă vor vota, iar 12% declară că nu votează. Cu toate astea, un sfert dintre cei intervievați susțin că nu cunosc activitatea niciunui candidat la aceste alegeri, iar 57% dintre participanții la studiu cunosc activitatea unui număr de maxim 5 candidați.
În ziua imediat următoare festivității de premiere, a avut loc Conferința Profesională „Medierea în România. Abordare națională versus abordare europeană”, în cadrul căreia au susținut prelegeri mediatori, dar și reprezentanți ai mediului academic precum conf. univ. dr. Ioan Hosu și prof. Aurel Codoban (Universitatea Babeș-Bolyai), av. Ionela Cuciureanu, Junior Associate, Cosmovici Intellectual Property, Tatiana Ciaglic, președintele Consiliului de Mediere din Republica Moldova și cercetător-sociolog Issore Boly (I.R.E.S.).
Homepage J JURIDICE Cariere Evenimente Dezbateri Profesionişti Lawyers Week Video |