Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Mediere
Mediere
DezbateriCărţiProfesionişti

Gala Excelenței în Mediere 2015. Mediatorii premiați în acest an


3 martie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Anca Lucia Stanciu și Aurel Codoban

Anca Lucia Stanciu și Aurel Codoban

În week-end-ul 27-28 februarie 2015 a avut loc ediția a treia a Galei Excelenței în Mediere, în cadrul căreia au fost acordate premii pentru mediatorii care s-au remarcat prin activitatea lor în cursul anului 2014. Festivitatea de premiere a fost urmată, a doua zi, de conferința profesională “Medierea în România. Abordare națională versus abordare europeană”, în cadrul căreia au susținut prelegeri Tatiana Ciaglic, Președintele Consiliului de Mediere din Republica Moldova, conf. univ. dr. Ioan Hosu și av. Ionela Cuciureanu, Junior Associate, Cosmovici Intellectual Property.

În fiecare an, Gala Excelenței în Mediere recunoaște meritele profesioniștilor din domeniu, desemnarea câștigătorilor fiind rezultatul votului breslei mediatorilor, exprimat în mod direct și secret prin intermediul unui formular online de vot pus la dispoziție de organizatorii evenimentului. Au fost înregistrate astfel 224 de nominalizări la cele 14 categorii de premii. În urma centralizării voturilor au fost desemnați drept premianți următorii:

Paul Aghiniță, Premiul pentru perseverență și implicare în realizarea cadrului legislativ în domeniul medierii din România;
Christian Radu Chereji, Premiul pentru promovarea medierii în rândul studenților;
Darius Mihail Olei, Premiul pentru cel mai prezent mediator în mass-media;
Issore Boly, Premiul pentru asociația/organizația/mediatorul care a realizat rapoarte/statistici privind medierea și profesia de mediator;
Flavius George Păncescu, Premiul pentru spirit practic în realizarea unei cărți pentru mediatori;
Elena Badea, Premiul pentru activitatea depusă pentru mediere și mediatori;
Asociația Mediatorilor Autorizați Caraș-Severin, Premiul pentru Business Mediatorul biroul/societatea civilă de mediatori cu cel mai mare număr de mediatori/asociați;
Dorin Ilie, Premiul pentru implicare și abnegație în mediere;
Iuliu Ursan, Premiul pentru propuneri inedite în organizarea profesiei de mediator;
Mihai Benchiș, Premiul pentru cea mai creativă abordare a profesiei de mediator;
Constantin Adi Gavrilă, Premiul „Mediatorul Mediatorilor”, pentru activitatea de armonizare și unitate în cadrul corpului profesional, informații și suport;
Petre Mustateanu, Premiul „Stiloul mediatorului” pentru cel mai bun articol, dezbatere;
Doina Morari, Premiul pentru cel mai tânăr mediator.

Nu s-au acordat Premiul „Mediatorul Anului” și Premiul pentru organizația/asociația cu cea mai puțin apreciată activitate.

Organizatorii au mai acordat premii de excelență pentru susținerea medierii și a mediatorilor următorilor: Vasile Dâncu, președintele Institutului Român pentru Evaluare și Strategie, prof. Aurel Codoban, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, prof. univ. dr. Mohammad Jaradat, rector al Universității Bogdan-Vodă, Consiliului Județean Cluj, reprezentat prin Vakar Istvan, președinte interimar, respectiv publicației Transilvania Reporter.

„Cluj-Napoca s-a dovedit a fi, şi în acest an, un oraş extrem de generos cu mediatorii, motiv mai mult decât suficient pentru a fi declarat o adevărată capitală a medierii. (…) Peste câteva zile au loc alegerile pentru desemnarea unor noi membri în Consiliul de Mediere. De aceea, am dorit să eliminăm total orice suspiciune cu privire la potenţiala promovare a candidaţilor în cadrul galei. (…) Scopul fundamental al acestui eveniment a fost şi va rămâne unul singur: acela de a-i premia pe mediatorii care au dovedit perseverenţă şi abnegaţie în profesia lor”, a susținut Anca Stancu, președintele Asociației Mediere Mediaș, în deschiderea evenimentului.

Rezultatele finale ale studiului IRES “Percepțiile și așteptările mediatorilor față de alegerile pentru Consiliul de Mediere – 2015”

Gala Excelenței în Mediere, ediția 2015, i-a adus la un loc cei mai apreciați mediatori din România, cu doar câteva săptămâni înainte de alegerea unor noi membri în Consiliul de Mediere.

În acest context, Institutul Român pentru Evaluare și Strategie – IRES a realizat, în perioada 19-20 februarie 2015, o cercetare cu privire la așteptările mediatorilor de la candidații la alegerile pentru Consiliul de Mediere. Alegerile pentru desemnarea noilor membri ai Consiliului de Mediere au loc în perioada 26 ianuarie – 6 aprilie 2015, iar votul propriu-zis are loc în perioada 5-15 martie.

Aproape trei sferturi dintre mediatorii care au participat la studiu sunt interesați de alegeri și declară că vor vota, în timp ce 14% dintre cei intervievați nu sunt încă hotărâți dacă vor vota, iar 12% declară că nu votează. Cu toate astea, un sfert dintre cei intervievați susțin că nu cunosc activitatea niciunui candidat la aceste alegeri, iar 57% dintre participanții la studiu cunosc activitatea unui număr de maxim 5 candidați.

În ziua imediat următoare festivității de premiere, a avut loc Conferința Profesională „Medierea în România. Abordare națională versus abordare europeană”, în cadrul căreia au susținut prelegeri mediatori, dar și reprezentanți ai mediului academic precum conf. univ. dr. Ioan Hosu și prof. Aurel Codoban (Universitatea Babeș-Bolyai), av. Ionela Cuciureanu, Junior Associate, Cosmovici Intellectual Property, Tatiana Ciaglic, președintele Consiliului de Mediere din Republica Moldova și cercetător-sociolog Issore Boly (I.R.E.S.).

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii