« Secţiuni « Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 

Accesul operatorilor economici la aplicatia RO-DAI
04.08.2008 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 581 din 1 august 2008 a fost publicat Ordinul nr. 5823 din 23 iulie 2008 al vicepresedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru aprobarea Instructiunilor privind accesul operatorilor economici la aplicatia de urmarire a miscarilor cu produse accizabile in regim suspensiv RO-DAI, la nivel national.

Conform acestor instructiuni, aplicatia de urmarire a miscarilor de produse accizabile in sistem suspensiv RO-DAI permite depunerea documentului administrativ de insotire (DAI) a produselor accizabile prin mijloace electronice, urmarirea miscarii produselor accizabile in regim suspensiv si gestionarea inchiderii operatiunilor cu produse accizabile in regim suspensiv, pe teritoriul Romaniei.

Accesul operatorilor economici la aplicatia RO-DAI, autorizati sa desfasoare operatiuni cu marfuri accizabile in regim suspensiv, se realizeaza pe baxa unei autorizatii eliberate de Autoritatea Nationala a Vamilor. Ulterior obtinerii autorizatiei de acces la aplicatia RO-DAI, solicitantul va depune o copie a acesteia la fiecare directie judeteana pentru accize si operatiuni vamale/birouri vamale (DJAOV/BV) in a carei/carui raza de competenta isi desfasoara activitatea, impreuna cu lista utilizatorilor desemnati sa depuna documentele administrative de insotire a marfurilor accizabile pentru fiecare DJAOV/BV.

Se mai prevede ca autorizatia de acces al operatorilor economici la aplicatia RO-DAI va trebui actualizata in urmatoarele situatii:

1. titularul prezinta date referitoare la extinderea activitatii la noi antrepozite din cadrul altor DJAOV-uri/BV-uri, la suspendarea activitatii la una/unul dintre DJAOV-uri/BV-uri transmise anterior, la actualizari in lista personalului desemnat sa depuna documente administrative de insotire a produselor accizabile;
2. au survenit modificari fata de situatia initiala privind depunerea documentelor administrative de insotire a produselor accizabile;
3. unul sau mai multe dintre elementele care au stat la baza emiterii au fost modificate.

De asemenea, se mai stabileste ca orice modificare intervenita in datele titularului autorizatiei se va transmite, in scris, Autoritatii Nationale a Vamilor sau DJAOV/BV in a carei/carui raza de competenta isi desfasoara activitatea solicitantul, de catre operatorul economic solicitant, in temen de 24 de ore de la producerea lor.

Pentru STIRI.JURIDICE,
SOVA & ASOCIATII

Sova si asociatii

 
Secţiuni: Lege 9 | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD