Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Procedura de sigilare a magazinelor pe perioada de suspendare a activităţii, ca urmare a neemiterii bonurilor fiscale
03.03.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 149 din data de 27 februarie 2015 a fost publicat Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 218/2015 pentru aprobarea procedurii de sigilare a unităţii operatorului economic pe perioada de suspendare a activităţii, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal.

Actul normativ aprobă procedura de sigilare a unităţii operatorului economic pe perioada de suspendare a activităţii, în conformitate cu prevederile OUG nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal.

În cazul în care organele de control abilitate dispun măsura suspendării activităţii operatorului economic în punctul de lucru, potrivit legii, acestea procedează şi la sigilarea unităţii.
În momentul sigilării/desigilării unităţii operatorului economic, organele de control încheie un proces-verbal de sigilare/desigilare.
Sigilarea vizează toate căile de acces destinate intrării clienţilor în incinta unităţii operatorului economic.

Concomitent cu sigilarea unităţii, organele de control afişează la loc vizibil un anunţ referitor la suspendarea activităţii operatorului economic, cu următorul conţinut:

„ACTIVITATE SUSPENDATĂ DE (Denumire instituţie/structură) PENTRU NEEMITEREA BONURILOR FISCALE”

Desigilarea unităţii operatorului economic poate avea loc în următoarele situaţii:
– împlinirea termenului pentru care a fost dispusă suspendarea unităţii;
– în baza unei hotărâri judecătoreşti executorii;
– transferul mărfurilor sau bunurilor din incintă;
– schimbarea proprietarului sau utilizatorului (chiriaş, comodatar) spaţiului în care se află unitatea;
– lucrări de reparaţii urgente în incinta unităţii.

Secţiuni: Fiscalitate, Lege 9 | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO