« Secţiuni « Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 

Programul de reabilitare a locuintelor afectate de inundatii
05.08.2008 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 583 din 4 august 2008 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 801/2008 pentru aprobarea Programului de reparare/reabilitare si reconstruire a unor locuinte afectate de calamitatile naturale produse in luna iulie 2008.

Programul are drept scop cofinantarea unor actiuni ale autoritatilor administratiei publice locale privind repararea, reabilitarea si reconstruirea unor locuinte din zonele in care s-au produs calamitati naturale – inundatii si/sau alunecari de teren, actiuni care constau in:

1. lucrari de demolare si reconstruire a locuintelor distruse;
2. lucrari de reparare sau reabilitare a locuintelor avariate ori cu avarii la sistemul structural;
3. achizitionarea materialelor de constructii pentru repararea, reabilitarea si reconstruirea locuintelor;
4. transportul materialelor de constructii la punctele de lucru de la depozitele nominalizate de institutia prefectului si de autoritatile administratiei publice locale;
5. asistenta tehnica pentru evaluarea lucrarilor de reparare/reabilitare sau reconstruire necesare, precum si parcursul executiei acestor lucrari.

Lucrarile de demolare si reconstruire sau de reparare a locuintelor distruse, avariate sau cu avarii la sistemul structural se realizeaza in regie proprie sau prin contractarea lor de catre proprietari cu prestatori de servicii si executanti specializati. In cazul in care lucrarile mentionate nu pot fi realizate de catre proprietari datorita incapacitatii fizice sau a lipsei surselor de finantare, acestea vor fi efectuate prin contractarea lor cu antrepenori specializati de catre primariile localitatilor in care acestea sunt amplasate.

Se mai prevede ca Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, in baza solicitarilor transmise de institutiile prefectului, stabileste sumele necesare pentru sprijinirea lucrarilor de reparare, reabilitare, demolare si recontruire si pentru achizitia de materiale principale de catre Agentia Nationala pentru Locuinte prin Bursa Romana de Marfuri si solicita alocarea sumelor de la bugetul de stat.

Pentru STIRI.JURIDICE,
SOVA & ASOCIATII

Sova si asociatii

 
Secţiuni: Lege 9 | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD