Secţiuni » Jurisprudenţă
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţă curentă ÎCCJ / Dezlegarea unor chestiuni de drept / Recurs în interesul legii
Curţi de apelTribunaleJudecătorii
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE)
DezbateriCărţiProfesionişti
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

CJUE. Statistici judiciare pe anul 2014
04.03.2015 | JURIDICE.ro

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a dat publicității marți, 3 martie 2015, bilanțul de activitate pe anul 2014.

Statisticile judiciare ale Curții pentru anul 2014 sunt marcate, la modul general, de cifre fără precedent. Anul care s-a încheiat se prezintă ca anul cel mai productiv din istoria Curții. Astfel, Curtea a soluționat 719 de cauze în 2014, ceea ce reprezintă o creștere în raport cu anul anterior (701 de cauze soluționate în 2013), care constituia deja un record istoric în existența Curții. Curtea a fost sesizată cu 622 de cauze noi, ceea ce reprezintă o scădere cu 11%. Această relativă scădere privește în principal recursurile și trimiterile preliminare. În ceea ce privește acestea din urmă, numărul lor în 2014 s-a ridicat la 428.

În ceea ce privește trimiterile preliminare, această durată se ridică la 15 luni, ceea ce constituie un record. Astfel, din toată perioada pentru care Curtea dispune de date statistice fiabile, durata medie de soluționare a cauzelor preliminare a atins cel mai mic nivel în anul 2014. Scăderea constatată în raport cu anul 2013 (16,3 luni) confirmă de altfel o tendință clară din 2005. În privința acțiunilor directe și a recursurilor, durata lor medie de soluționare a fost de 20 de luni și, respectiv, de 14,5 luni, de asemenea în scădere în raport cu 2013.


Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.