« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE)
DezbateriCărţiProfesionişti
JURIDICE

CJUE. Statistici judiciare pe anul 2014
04.03.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a dat publicității marți, 3 martie 2015, bilanțul de activitate pe anul 2014.

Statisticile judiciare ale Curții pentru anul 2014 sunt marcate, la modul general, de cifre fără precedent. Anul care s-a încheiat se prezintă ca anul cel mai productiv din istoria Curții. Astfel, Curtea a soluționat 719 de cauze în 2014, ceea ce reprezintă o creștere în raport cu anul anterior (701 de cauze soluționate în 2013), care constituia deja un record istoric în existența Curții. Curtea a fost sesizată cu 622 de cauze noi, ceea ce reprezintă o scădere cu 11%. Această relativă scădere privește în principal recursurile și trimiterile preliminare. În ceea ce privește acestea din urmă, numărul lor în 2014 s-a ridicat la 428.

În ceea ce privește trimiterile preliminare, această durată se ridică la 15 luni, ceea ce constituie un record. Astfel, din toată perioada pentru care Curtea dispune de date statistice fiabile, durata medie de soluționare a cauzelor preliminare a atins cel mai mic nivel în anul 2014. Scăderea constatată în raport cu anul 2013 (16,3 luni) confirmă de altfel o tendință clară din 2005. În privința acțiunilor directe și a recursurilor, durata lor medie de soluționare a fost de 20 de luni și, respectiv, de 14,5 luni, de asemenea în scădere în raport cu 2013.

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.