Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii

Gânduri din Sala pașilor pierduți. Și au trecut 38 de ani…
04.03.2015 | Iosif FRIEDMANN-NICOLESCU

JURIDICE - In Law We Trust

La 4 martie 1977, ora 21:22, România a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter, care a durat 56 de secunde.

Numărul mare de victime omenești și al pierderilor materiale, determinate de prăbușirea unui important număr de construcții, a condus la adoptarea de către Marea Adunare Națională a Legii nr. 8 din 1 iulie 1977 privind asigurarea durabilității, siguranței în exploatare, funcționalității și calității construcțiilor[1].

După 38 de ani, inexistența unei legislații coerente privind consolidarea (refacerea) clădirilor face ca pericolul unor prăbușiri accidentale să fie o amenințare la viața și la patrimoniul cetățenilor.


[1] Buletinul Oficial nr. 64 din 9 iulie 1977, act normativ abrogat expres prin Ordonanţa nr. 2/1994 și prin Legea nr. 10 din 18 ianuarie 1995 privind calitatea în construcții.


Av. doctor în științe juridice Iosif FRIEDMANN-NICOLESCU

Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.