ArticoleESSENTIALSRNSJStudiiOpiniiInterviuriInterviuri VIDEOPovestim cărţi
 
 
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

Gânduri din Sala pașilor pierduți. Și au trecut 38 de ani…
04.03.2015 | Iosif FRIEDMANN-NICOLESCU


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

La 4 martie 1977, ora 21:22, România a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter, care a durat 56 de secunde.

Numărul mare de victime omenești și al pierderilor materiale, determinate de prăbușirea unui important număr de construcții, a condus la adoptarea de către Marea Adunare Națională a Legii nr. 8 din 1 iulie 1977 privind asigurarea durabilității, siguranței în exploatare, funcționalității și calității construcțiilor[1].

După 38 de ani, inexistența unei legislații coerente privind consolidarea (refacerea) clădirilor face ca pericolul unor prăbușiri accidentale să fie o amenințare la viața și la patrimoniul cetățenilor.


[1] Buletinul Oficial nr. 64 din 9 iulie 1977, act normativ abrogat expres prin Ordonanţa nr. 2/1994 și prin Legea nr. 10 din 18 ianuarie 1995 privind calitatea în construcții.


Av. doctor în științe juridice Iosif FRIEDMANN-NICOLESCU

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate