« Secţiuni « Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 

Stimularea angajarii somerilor
08.08.2008 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 591 din 6 august 2008 a fost publicat Ordinul nr. 308 din 2 iulie 2008 al presedintelui Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis "Ocuparea temporara a fortei de munca din randul somerilor pentru dezvoltarea comunitatilor locale”.

Scopul acestei scheme de ajutor de minimis este de a stimula ocuparea temporara a persoanelor din randul somerilor inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, indiferent daca beneficiaza sau nu de indemnizatie de somaj. In concret, ajutoarele de minimis ce se acorda constau in subventionarea din bugetul asigurarilor pentru somaj si din alte surse alocate conform prevederilor legale a cheltuielilor cu forta de munca efectuate in cadrul unor programe care au ca scop ocuparea temporara a fortei de munca din randul somerilor.

Beneficiarii ajutorului de minimis angajatorii, inclusiv societatile comerciale si regiile autonome de interes local sau judetean care au calitatea de angajatori, in masura in care deruleaza activitati/lucrari pentru dezvoltarea comunitatilor locale si incadreaza in munca cu contract de munca pe durata determinata de cel mult 12 luni someri, cu exceptia autoritatilor administratiei publice locale.

Pentru a beneficia de aceasta masura, beneficiarul, prin reprezentantul legal, are obligatia de a da o declaratie pe proprie raspundere privind ajutoarele de minimis primite in anul fiscal curent si in ultimii doi ani fiscali, fie din surse ale statului sau ale autoritatilor publice locale, fie din surse comunitare.

Subliniem faptul ca in situatia in care valoarea totala a ajutoarelor de minimis acordate pe o perioada de 3 ani fiscali consecutivi unui operator economic solicitant al masurii de sprijin, cumulata cu valoarea totala a alocarii financiare care i se acorda in conformitate cu prevederile acestei scheme depaseste pragul de 200.000 euro, respectiv pragul de 100.000 euro pentru operatorii economici care activeaza in domeniul transporturilor, solicitantul nu poate beneficia de prevederile schemei.

Pentru STIRI.JURIDICE,
SOVA & ASOCIATII

Sova si asociatii

 
Secţiuni: Lege 9 | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD