PÎCCJ. DIICOT. DNA. Parchete
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Tiberiu Niţu a avut o întâlnire de lucru cu directorul FBI
05.03.2015 | JURIDICE.ro

Ministerul Public a dat publicității miercuri, 4 martie 2015, un comunicat cu privire la întâlnirea procurorului general al României, Tiberiu Nițu, cu directorul FBI, James B. Comey.

Comunicatul integral:

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Tiberiu-Mihail Niţu, a avut luni, 3 martie 2015, la sediul instituţiei, o întâlnire de lucru cu directorul FBI, James B. Comey.

Oficialul american a mai fost însoţit de către: Chuck Rosenberg, consilier al Directorului FBI, Erik K. Barnhart, asistent special al Directorului FBI, şi Russell Ashenden, ataşat juridic FBI.

Din partea Ministerului Public au mai fost prezenţi la întâlnire procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Elena Giorgiana Hosu.

În contextul discuţiilor referitoare la domeniile prioritare de cooperare dintre partea română şi cea americană – combaterea corupţiei, criminalităţii organizate şi criminalităţii informatice – procurorul general al României a subliniat faptul că Ministerul Public apreciază parteneriatul strategic cu SUA, inclusiv în domeniul instituţiilor de aplicare a legii, ca fiind unul extrem de important pentru ţara noastră. Tiberiu-Mihail Niţu l-a asigurat pe demnitarul american de faptul că România este înscrisă ireversibil pe drumul combaterii corupţiei, crimei organizate, criminalităţii informatice şi terorismului, precum şi de faptul că Ministerul Public reprezintă un partener serios, credibil, cu un corp de procurori responsabili, oneşti, bine pregătiţi profesional.

În cursul întrevederii, directorul FBI, James B. Comey, l-a felicitat pe procurorul general al României pentru rezultatele obţinute de procurorii români în combaterea corupţiei, criminalităţii organizate şi criminalităţii informatice. Totodată, demnitarul american a mulţumit conducerii Ministerului Public pentru modul în care procurorii români s-au implicat în combaterea infracţionalităţii.

La finalul întâlnirii, directorul FBI a acordat Ioana Albani, procuror şef al Serviciului de prevenire şi combatere a criminalităţii informatice din cadrul DIICOT, o plachetă în semn de recunoaştere a meritelor în combaterea criminalităţii informatice transfrontaliere.


Aflaţi mai mult despre , , , , , , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.