« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

ICCJ. Competența după calitatea persoanei
05.03.2015 | Paula VÂRBAN

Secţiuni: Drept penal, RNSJ | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Instanța supremă a hotărât că, în conformitate cu dispoziţiile art. 29 pct. 1 lit. a) C. proc. pen., Înalta Curte de Casaţie și Justiţie judecă în primă instanţă infracţiunile săvârșite exclusiv de persoanele care au calitatea de senator, deputat sau europarlamentar.
În raport cu dispoziţiile art. 29 pct. 1 lit. a) C. proc. pen., competenţa de judecată în primă instanţă a persoanelor care au calitatea de membru în Comitetul Regiunilor al Uniunii Europene nu aparţine Înaltei Curţi de Casaţie și Justiţie, iar art. 4 din Regulamentul de procedură al Comitetului Regiunilor, potrivit căruia membrii Comitetului Regiunilor beneficiază de privilegiile și imunităţile prevăzute de Protocolul privind imunităţile și privilegiile, nu conferă membrilor Comitetului Regiunilor calitatea de europarlamentar. (Sentinţa nr. 1055 din 26 noiembrie 2013 pronunțată de Secția penală a Înatei Curți de Casație și Justiție având ca obiect competenţa după calitatea persoanei).

Avocat Paula Vârban

 
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD