Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Evaluarea profesională a consilierilor procurorului general al PICCJ și a consilierilor procurorilor şefi direcţie
05.03.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât în ședința de marți, 3 martie 2015, însuşirea punctului de vedere al Direcţiei legislaţie, documentare şi contencios nr. 26480/2014 cu privire la evaluarea profesională a consilierilor procurorului general şi a consilierilor procurorilor şefi direcţie, în sensul că:
– în cazul în care consilierii procurorului general al PICCJ, ai procurorului şef al DNA şi ai procurorului şef al DIICOT au calitate de procuror, activitatea acestora este supusă evaluării.
– activitatea desfăşurată de un judecător în calitate de consilier al procurorului general al PICCJ, al procurorului şef al DNA sau al procurorului şef al DIICOT, nu poate fi evaluată.

Plenul a mai hotărât modificarea Regulamentului privind evaluarea activităţii profesionale a judecătorilor şi procurorilor după cum urmează:
– prin introducerea la art. 25 alin. (1), a unei noi litere, lit. c^1 ), cu următorul cuprins: „c^1 ) pentru procurorii consilieri ai procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, doi procurori desemnaţi de colegiul de conducere şi un membru supleant;”
– prin introducerea la art. 25, după alin. (5), a unui nou alineat, alin. (5^1 ), cu următorul cuprins: „(5^1 ) Evaluarea prim-adjunctului şi adjunctului procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de casaţie şi Justiţie, a adjunctului procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a adjunctului procurorului şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism se face de comisia prevăzută la alin. (5).”

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti