Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Evaluarea profesională a consilierilor procurorului general al PICCJ și a consilierilor procurorilor şefi direcţie


5 martie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât în ședința de marți, 3 martie 2015, însuşirea punctului de vedere al Direcţiei legislaţie, documentare şi contencios nr. 26480/2014 cu privire la evaluarea profesională a consilierilor procurorului general şi a consilierilor procurorilor şefi direcţie, în sensul că:
– în cazul în care consilierii procurorului general al PICCJ, ai procurorului şef al DNA şi ai procurorului şef al DIICOT au calitate de procuror, activitatea acestora este supusă evaluării.
– activitatea desfăşurată de un judecător în calitate de consilier al procurorului general al PICCJ, al procurorului şef al DNA sau al procurorului şef al DIICOT, nu poate fi evaluată.

Plenul a mai hotărât modificarea Regulamentului privind evaluarea activităţii profesionale a judecătorilor şi procurorilor după cum urmează:
– prin introducerea la art. 25 alin. (1), a unei noi litere, lit. c^1 ), cu următorul cuprins: „c^1 ) pentru procurorii consilieri ai procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, doi procurori desemnaţi de colegiul de conducere şi un membru supleant;”
– prin introducerea la art. 25, după alin. (5), a unui nou alineat, alin. (5^1 ), cu următorul cuprins: „(5^1 ) Evaluarea prim-adjunctului şi adjunctului procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de casaţie şi Justiţie, a adjunctului procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a adjunctului procurorului şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism se face de comisia prevăzută la alin. (5).”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii