« Secţiuni « Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 

Conditiile generale de contractare a serviciilor de distributie a gazelor naturale. Republicare oficiala
12.08.2008 | JURIDICE.ro, SOVA & ASOCIATII

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 598 din 11 august 2008, a fost republicata Decizia presedintelui Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale nr. 309/2005 privind aprobarea Conditiilor generale de contractare a serviciilor de distributie a gazelor naturale.

Conform cerintelor generale, distributia gazelor naturale se realizeaza de la punctele de predare/preluare comerciala de la intrarea in sistemul de distributie a gazelor naturale pana la locul de consum al beneficiarului, in conditiile stipulate in contractul de distributie a gazelor naturale.

In acest context, sunt reglementate o serie de drepturi si obligatii ale distribuitorului. Astfel, printre drepturile distribuitorului se numara:
1. incasarea contravalorii serviciilor de distributie a gazelor naturale prestate;
2. precizarea pe versoul facturii emise a datelor/informatiilor pe care le considera ca fiind necesare si/sau utile in derularea contractului de distributie a gazelor naturale;
3. limitarea prestarii serviciilor de distributie a gazelor naturale in anumite cazuri;
4. intreruperea sau limitarea, la alegerea distribuitorului, a prestarii serviciilor de distributie a gazelor naturale in anumite cazuri.

In ceea ce-l priveste pe beneficiar (titluarul licentei de furnizare a gazelor naturale – persoana juridica, romana sau straina, ori consumatorul eligibil – persoana fizica sau juridica) acesta are, printre altele, urmatoarele drepturi:
a) de acces, in conditiile legii, la aparatele de masurare aflate in incinta distribuitorului, in prezenta personalului imputernicit al acestuia;
b) de a contesta in mod justificat datele privind cantitatile de gaze naturale distribuite de catre distribuitor si masurate la locul de consum stabilit prin contractul de distributie a gazelor naturale;
c) de a solicita distribuitorului intreruperea distributiei gazelor naturale, printr-o notificare transmisa acestuia cu minimum 5 zile calendaristice inainte de data intreruperii, precizand totodata si data reluarii serviciului de distributie;
d) de a solicita prestarea altor servicii care nu sunt cuprinse in tariful de distributie perceput in baza contractului de distributie a gazelor naturale.

De retinut ca in cazul consumului fraudulos de gaze naturale, beneficiarul va datora distribuitorului daune-interese, conform prejudiciului cauzat, in conditiile legislatiei in vigoare.

Pentru STIRI.JURIDICE,
SOVA & ASOCIATII

Sova si asociatii

 
Secţiuni: Lege 9 | Toate secţiunile
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD