Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

PJ-Slobozia. Evaziune fiscală, înşelăciune, uz de fals, proxenetism, furt calificat, tâlhărie calificată. Trimitere în judecată


6 martie 2015 | Mădălina MIHALCEA, Georgiana-Camelia LUCIU, Mădălina MIHALCEA

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

PJ-Slobozia. Evaziune fiscală, înşelăciune, uz de fals, proxenetism, furt calificat, tâlhărie calificată. Trimitere în judecată.

Sinteza întocmită de Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia privind cauzele finalizate de procurori ai acestei unităţi de parchet, în cursul lunii februarie a. c., altele decât cele mediatizate prin intermediul comunicatelor de presă:

1. Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus trimiterea în judecată a inculpatului G. S., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut faptul că inculpatul, în calitate de administrator al SC A.P. SRL, în perioada ianuarie-octombrie 2014, a reţinut şi nu a vărsat, în cel mult 30 de zile de la scadenţa fiecărei luni, sume reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă.
Prejudiciul estimat a fi adus bugetului de stat se cifrează la valoarea de 40.942 lei.

2. Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus trimiterea în judecată a inculpatului D. V., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.
Din probatoriul administrat pe parcursul urmăririi penale a rezultat că inculpatul, în calitate de administrator al SC I. SRL, în perioada 1 ianuarie 2013 – 31 august 2014, a reţinut şi nu a vărsat, în cel mult 30 de zile de la scadenţa fiecărei luni, sume totalizând 12.229 lei, reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă.

3. Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor P. E. I., P. M. A., P. F. G., F. E., B. D., I. G., S. C. şi B. I., sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals.
În fapt, în cursul anilor 2010-2011, folosindu-se de documente care atestau în fals că sunt angajaţi ai unor societăţi comerciale, inculpaţii au indus în eroare reprezentanţii unei unităţi bancare, reuşind astfel să încheie contracte de creditare în urma cărora au obţinut în mod nelegal suma de 35.800 lei.

4. Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor V. V., zis SAN., B. Ș., zis MĂLELE, G. M. N., zis CODIŢĂ şi G. I. D., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut faptul că, cei patru inculpaţi, în perioada 2012 – noiembrie 2014, au determinat practicarea prostituţiei de către mai multe persoane de sex feminin, obţinând astfel foloase patrimoniale.

5. Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor C. G., zis Goci (arestat în altă cauză), P. A. M., zis Adi (arestat în altă cauză), Ț. D. I., zis Vandame (arestat preventiv în cauză), sub aspectul săvârşirii a şase infracţiuni de furt calificat.
Din probatoriul administrat până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în noaptea de 17-18 septembrie 2014, inculpaţii au pătruns prin efracţie în locuinţa persoanei vătămate N. O., de unde au sustras un laptop și un joistick. Ulterior, în nopţile de 19-20 septembrie 2014, 21-22 septembrie 2014, 24-25 septembrie 2014, 28-29 septembrie 2014 şi 30 septembrie – 1 octombrie 2014, inculpaţii au sustras motorină din rezervoarele mai multor autovehicule, prin înţeparea acestora, valoarea totală a prejudiciului creat fiind de 6.200 lei.

6. Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului R. I., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
La data de 3 februarie 2014, în jurul orelor 18:30, inculpatul s-a deplasat la o fermă din judeţul Ialomiţa, iar în timp ce încărca baloţii de lucernă sustraşi în atelajul hipo cu care se deplasase, a fost surprins de către persoana vătămată B. M. D., îngrijitor la acea fermă, asupra căreia a exercitat acte de violenţă cu o furcă pentru a-şi asigura scăparea.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

:: sursa: www.mpublic.ro

Georgiana-Camelia LUCIU
Mădălina MIHALCEA

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică