Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Regulamentul de stabilire a cerințelor tehnice și a procedurilor administrative ref. licențele și certificatele controlorilor de trafic aerian


9 martie 2015 | Elena ALBU
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 63, din 6 martie 2015, a fost publicat Regulamentul (UE) 2015/340 al Comisiei de stabilire a cerințelor tehnice și a procedurilor administrative referitoare la licențele și certificatele controlorilor de trafic aerian în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 216/2008 al Parlamentului European și al Consiliului, de modificare a Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 923/2012 al Comisiei și de abrogare a Regulamentului (UE) nr. 805/2011 al Comisiei.

Obiectul regulamentului: Prezentul regulament stabilește norme detaliate privind: condițiile pentru eliberarea, suspendarea și retragerea licențelor și a calificărilor și autorizărilor asociate acordate controlorilor de trafic aerian și controlorilor de trafic aerian stagiari, precum și privilegiile și responsabilitățile celor care le dețin; condițiile pentru eliberarea, limitarea, suspendarea și retragerea certificatelor medicale acordate controlorilor de trafic aerian și controlorilor de trafic aerian stagiari, precum și privilegiile și responsabilitățile celor care le dețin; certificarea examinatorilor aeromedicali și a centrelor de medicină aeronautică pentru controlorii de trafic aerian și controlorii de trafic aerian stagiari; certificarea organizațiilor de pregătire a controlorilor de trafic aerian; condițiile pentru validarea, revalidarea, reînnoirea și folosirea acestor licențe, calificări, autorizări și certificate. Acest regulament se aplică: controlorilor de trafic aerian stagiari și controlorilor de trafic aerian care își exercită atribuțiile în temeiul Regulamentului (CE) nr. 216/2008; persoanelor și organizațiilor implicate în acordarea de licențe, pregătirea, testarea, verificarea și în examinarea și evaluarea medicală a candidaților în conformitate cu prezentul regulament.

Prezentul regulament intră în vigoare în a douăzecea zi de la data publicării în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Se aplică de la 30 iunie 2015.

Elena ALBU

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro