Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

ROF al Institutului de Medicină Legală Timişoara
09.03.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul sanatatii, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 158 din data de 6 martie 2015 a fost publicat Ordinul ministrului sănătăţii nr. 231/2015 pentru aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Institutului de Medicină Legală Timişoara.

Institutul de Medicină Legală Timişoara este unitate cu personalitate juridică în subordinea Ministerului Sănătăţii, fiind singura unitate sanitară din judeţul Timiş care efectuează, potrivit legii, constatări, expertize, precum şi alte lucrări medico-legale.
Institutul de Medicină Legală Timişoara are sediul în judeţul Timiş, localitatea Timişoara, şi deserveşte judeţele Timiş, Arad, Bihor, Caraş-Severin şi Hunedoara.

În fiecare judeţ, cu excepţia celor în care se înfiinţează institute, funcţionează serviciile de medicină legală, care au sediul în localitatea reşedinţă de judeţ şi sunt conduse de un medic legist şef, funcţie care se ocupă prin concurs sau examen, în condiţiile legii.
Activitatea Institutului de Medicină Legală Timişoara este coordonată din punct de vedere administrativ de Ministerul Sănătăţii.
Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Justiţiei asigură controlul şi evaluarea activităţii de medicină legală prin comisia mixtă.
Conducerea Institutului de Medicină Legală Timişoara este asigurată de un director numit prin ordin al ministrului sănătăţii, pe bază de concurs, conform legii.

Activitatea de medicină legală, parte integrantă a asistenţei medicale, constă în efectuarea de expertize, examinări, constatări, examene de laborator şi alte lucrări medico-legale asupra persoanelor în viaţă, cadavrelor, produselor biologice şi corpurilor delicte, în vederea stabilirii adevărului în cauzele privind infracţiunile contra vieţii, integrităţii corporale şi sănătăţii persoanelor ori în alte situaţii prevăzute de lege, precum şi efectuarea de expertize medico-legale psihiatrice şi de cercetare a filiaţiei.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti