Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Reuniunea Reţelei Judiciare Române în materie penală


10 martie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Sistemul judiciar

Ministerul Justiției a dat publicității luni, 9 martie 2015, un comunicat cu privire la prima reuniune a Reţelei Judiciare Române în materie penală din anul acesta, ce a avut loc la sediul Ministerului Justiției, în perioada 5-6 martie 2015.

La reuniune au participat judecători şi procurori, membri ai Reţelei Judiciare Române în materie penală din cadrul curţilor de apel, ai parchetelor de pe lângă curţile de apel, ai Serviciului de cooperare judiciară, relaţii internaţionale şi programe din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ai Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, ai Administrației Naționale a Penitenciarelor, precum şi reprezentanți ai DDICJ- Serviciul de cooperare judiciară în materie penală.

În prima zi au fost dezbătute aspecte legate de interpretarea și aplicarea prevederilor din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală referitoare la transferul de persoane condamnate, în baza dispozițiilor de transpunere a Deciziei-cadru 2008/909/JAI privind aplicarea principiului recunoașterii reciproce a hotărârilor judecătorești în materie penală care impun pedepse sau măsuri privative de libertate în scopul executării lor în Uniunea Europeană, iar în cea de-a doua zi, au fost prezentate probleme practice apărute în cadrul procedurii de extrădare active și pasive, a comisiilor rogatorii, a executării mandatelor europene de arestare primite de autoritățile române.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică