Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Rezultat foarte bun obținut de studenții Colegiului Juridic Franco-Român de Studii Europene în semifinalele Finalei Regionale a concursului internațional de pledoarii European Law Moot Court 2014/2015


11.03.2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

În perioada 19-22 februarie 2015, studenții Iulia Dobre (studentă, anul IV, Universitatea din Bucureşti), Diana-Daniela Popel (studentă, anul II, Universitatea din București) și Dragoş-Ionuţ Iordache (student, anul IV, Universitatea din București) au participat la Finala Regională a concursului de pledoarii în drept european intitulat ”European Law Moot Court”, organizat la Universitatea Carolină din Praga, potrivit unui comunicat.

În această ediție a competiției, speța pusă în discuție a vizat dreptul european substanțial și procedural al ajutoarelor de stat și al achizițiilor publice și a invitat, de asemenea, la realizarea unor reflecții asupra consecințelor economice neo-liberale ale aplicării dreptului concurenței întreprinderilor publice.

Calificarea în această fază a fost posibilă ca urmare a selectării memoriilor trimise în faza scrisă, eliminatorie, a competiției. Jurizarea a fost realizată, ca în fiecare an, de profesori, practicieni ori judecători ai Curții de Justiție a Uniunii Europene, fapt care asigură competiției un nivel ridicat. În aceleași condiții s-au desfășurat și celelalte trei Finale Regionale, organizate la Columbia University in the City of New York, Școala Superioară Sant’Anna din Pisa și Universitatea din Bremen.

Studenții Universității din București înscriși la Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene au realizat performanța de a se califica, alături de echipa Universității Paris II Panthéon-Assas, până în semifinalele acestei Finale Regionale, prin surclasarea reprezentanților Columbia University in the City of New York, Université Catholique de Louvain, Universitatea din Ljubljana, Universitatea din Lund, Universitatea Radboud din Nijmegen, Universitatea din Osnabrück, Universitatea din Tartu și Universitatea din Turku. Câștigătoare a fost Universitatea din Leiden, care va pleda înaintea Curții de Justiție a Uniunii Europene alături de câștigătoarea celorlalte trei Finale Regionale, urmată de Universitatea din Torino, podiumul fiind completat de cele două semifinaliste. Acest rezultat bun reflectă calitatea pregătirii universitare în dreptul Uniunii Europene oferite la București, care a fost apreciată explicit de profesorii implicați în desfășurarea competiției.

Studenții au fost asistați în redactarea memoriilor de drd. Flavius Alexandru Boar (Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene), au pregătit pledoariile cu sprijinul Eleonorei Udroiu și a lui Alexandru Ciurea (Leroy și Asociații), lui Gabriel Voinescu (Bondoc și Asociații), Virginiei Dobre, Elenei Pacea și al lui Alexis Fourmont (Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene) și au fost susținuți de Facultatea de Drept a Universității din București.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti