Secţiuni » Arii de practică » Business » Energie
Energie
CărţiProfesionişti

Excepție de neconstituționalitate în domeniul energiei, invocată de DRAGNE & ASOCIAȚII, admisă de Curtea Constituțională


12.03.2015 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Drept constitutional, Energie, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Curtea Constituțională a admis excepția de neconstituționalitate susținută de societatea de avocați DRAGNE & ASOCIAȚII, în numele societății CET Govora, cu privire la dispoziții cuprinse în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 33/2007 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

_MNC5151

Daniel Cîrstea

Excepția de neconstituționalitate a fost invocată în cadrul unui proces aflat pe rolul Curții de Apel București, în care CET Govora, reprezentată convențional de DRAGNE & ASOCIAȚII, printr-o echipă coordonată de avocatul Daniel Cîrstea, Partener, a solicitat anularea unui ordin emis în noiembrie 2013 de ANRE prin care reglementează metodologia de determinare a supracompensării activității de producere a energiei electrice și termice în cogenerare de înaltă eficiență care beneficiază de schema de sprijin de tip bonus.

Astfel, în sedința de marți, 10 martie 2015, judecătorii Curții Constituționale au constatat neconstituționalitatea prevederilor articolului 5 alineatul 7 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului numărul 33/2007 privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, prin care se stabileşte un termen de 30 de zile pentru atacarea în contencios administrativ a actelor administrative cu caracter normativ emise de preşedintele ANRE.

Despre DRAGNE & ASOCIAȚII

DRAGNE & ASOCIAȚII este recunoscută de ghidurile internaționale de profil ca fiind una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România. Catalogată drept lider în materie de Litigii și Arbitraj, DRAGNE & ASOCIAȚII este menționată în fiecare an de publicațiile Legal 500 EMEA, Chambers Europe, IFLR 1000 și Best Lawyers ca o societate cu experiență în diverse domenii (Banking, Real Estate, Corporate și M&A, Project Finance). Structurate pe arii de practică, echipele de avocați sunt coordonate de șase asociați: Ion Dragne, Stelian Garofil, Delia Boșman, Andreia Oana Dumitrescu, Daniel Cîrstea și Ioana Oprea. Fondată în anul 2010, societatea aniversează în 2015 cinci ani de existență.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti