Secţiuni » Avocaţi
Avocaţi (UNBR, INPPA şi barouri)

Subiectele abordate în cadrul întâlnirii Decanilor Facultăților de Drept cu membrii Comisiei Permanente UNBR


13 martie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Avocați, Universitaria

Uniunea Națională a Barourilor din România a publicat joi, 12 martie 2015, un comunicat cu privire la subiectele abordate în cadrul întâlnirii cu Decanii Facultăţilor de Drept, organizatoare de studii doctorale în domeniul Drept, privind inserţia socio-profesională a absolvenţilor de studii juridice.

Textul integral:

„În cadrul ședinţei Comisiei Permanente a UNBR din data de 6 martie 2015, a avut loc o consfătuire de lucru cu decanii Facultăţilor de Drept, organizatoare de studii doctorale în domeniul Drept, privind inserţia socio-profesională a absolvenţilor de studii juridice, în lumina datelor rezultate în urma procesului de admitere în avocatură în ultimii 4 ani, precum şi a informaţiilor sintetizate în urma analizei activităţii de formare profesională realizată în cadrul Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor (INPPA).

La şedinţă au fost invitaţi să participe decanii Facultăţilor de Drept care organizează studii doctorale, Preşedintele Uniunii Juriştilor din România şi Directorul Institutului de Cercetări Juridice “Acad. Andrei Rădulescu” al Academiei Române.

Întâlnirea a avut drept scop realizarea unui schimb de idei în ceea ce privește practicile și preocupările legate de inserţia socio-profesională a absolvenţilor studiilor juridice (studii de licenţă, masterat, doctorat) și adaptarea pregătirii juridice la perspectivele evoluției mondiale în domeniul învățământului și formării profesionale a avocaților.

De asemenea, s-a discutat și despre măsura în care calificarea în profesia de avocat trebuie să se facă numai direct, în cadrul profesiei, sau aceasta ar trebui suplinită și de organizarea unor studii postuniversitare corespunzătoare integrării în profesia de avocat. În acest context, s-au abordat posibilitățile de coordonare a pregătirii juridice realizate în cadrul studiilor universitare si postuniversitare cu modalitățile de formare profesională realizate în cadrul profesiei de avocat, astfel încât dificultățile de integrare în profesia de avocat să poată fi depășite.

Au fost abordate și aspecte privind principalele deficiențe în ceea ce privește cunoștințele absolvenților, constatate la ultimele examene de admitere în profesie sau în activitatea de formare profesională realizată în cadrul Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor (INPPA) și s-au analizat posibilitățile de adaptare a pregătirii teoretice dobândite în facultate la cerințele actuale de inserție profesională.

La sfârșitul întâlnirii, s-a concluzionat că s-au obținut feedback-uri importante din partea ambelor părți și că decanii Facultăților de Drept și reprezentanții UNBR vor rămâne într-un dialog deschis și continuu pentru găsirea unor soluții cât mai eficiente la toate problemele discutate.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică