Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Robert Cazanciuc a participat la Consiliul JAI
16.03.2015 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Justiției a dat publicității vineri, 13 martie 2015, un comunicat cu privire la participarea ministrului Robert Cazanciuc la lucrările Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, care a avut loc la Bruxelles, sub egida preşedinţiei letone, în perioada 12-13 martie 2015.

Discuţiile miniştrilor s-au axat pe dosarele aflate în prezent în negociere: proiectul de regulament privind protecţia datelor, proiectul directivei privind asistenţa judiciară provizorie pentru persoanele suspectate sau acuzate, private de libertate sau pentru care s-a emis un mandat european de arestare, proiectul de Regulament privind EUROJUST, proiectul de regulament privind promovarea liberei circulaţii a cetăţenilor şi întreprinderilor prin simplificarea acceptării anumitor documente oficiale în UE, proiectul de regulament privind instituirea Parchetului European.

De asemenea, în marja Consiliului, 12 miniştri ai justiţiei au semnat o scrisoare prin care se solicită Comisiei Europene alocarea de fonduri pentru îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciare. Proiectul scrisorii a fost elaborat de ministrul român al justiţiei, împreună cu ministrul italian, în cursul Preşedinţiei italiene a Consiliului UE (iulie – decembrie 2014), la iniţiativa României.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti