Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Robert Cazanciuc a participat la Consiliul JAI


16 martie 2015 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Sistemul judiciar

Ministerul Justiției a dat publicității vineri, 13 martie 2015, un comunicat cu privire la participarea ministrului Robert Cazanciuc la lucrările Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, care a avut loc la Bruxelles, sub egida preşedinţiei letone, în perioada 12-13 martie 2015.

Discuţiile miniştrilor s-au axat pe dosarele aflate în prezent în negociere: proiectul de regulament privind protecţia datelor, proiectul directivei privind asistenţa judiciară provizorie pentru persoanele suspectate sau acuzate, private de libertate sau pentru care s-a emis un mandat european de arestare, proiectul de Regulament privind EUROJUST, proiectul de regulament privind promovarea liberei circulaţii a cetăţenilor şi întreprinderilor prin simplificarea acceptării anumitor documente oficiale în UE, proiectul de regulament privind instituirea Parchetului European.

De asemenea, în marja Consiliului, 12 miniştri ai justiţiei au semnat o scrisoare prin care se solicită Comisiei Europene alocarea de fonduri pentru îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciare. Proiectul scrisorii a fost elaborat de ministrul român al justiţiei, împreună cu ministrul italian, în cursul Preşedinţiei italiene a Consiliului UE (iulie – decembrie 2014), la iniţiativa României.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică