Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Robert Cazanciuc a participat la Consiliul JAI
16.03.2015 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Justiției a dat publicității vineri, 13 martie 2015, un comunicat cu privire la participarea ministrului Robert Cazanciuc la lucrările Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, care a avut loc la Bruxelles, sub egida preşedinţiei letone, în perioada 12-13 martie 2015.

Discuţiile miniştrilor s-au axat pe dosarele aflate în prezent în negociere: proiectul de regulament privind protecţia datelor, proiectul directivei privind asistenţa judiciară provizorie pentru persoanele suspectate sau acuzate, private de libertate sau pentru care s-a emis un mandat european de arestare, proiectul de Regulament privind EUROJUST, proiectul de regulament privind promovarea liberei circulaţii a cetăţenilor şi întreprinderilor prin simplificarea acceptării anumitor documente oficiale în UE, proiectul de regulament privind instituirea Parchetului European.

De asemenea, în marja Consiliului, 12 miniştri ai justiţiei au semnat o scrisoare prin care se solicită Comisiei Europene alocarea de fonduri pentru îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciare. Proiectul scrisorii a fost elaborat de ministrul român al justiţiei, împreună cu ministrul italian, în cursul Preşedinţiei italiene a Consiliului UE (iulie – decembrie 2014), la iniţiativa României.

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.