TOP LEGAL
Transmisiunile live, înregistrarile video şi transcripturile conferinţelor şi dezbaterilor JURIDICE.ro sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal.
Avocaţii din Baroul Bucureşti şi Baroul Ilfov beneficiază de 40% reducere. UNBR încurajează extinderea la nivelul tuturor barourilor. Executorii Camerei Executorilor Bucureşti beneficiază de 20% reducere.
Print Friendly, PDF & Email

O nouă victorie a băncilor în litigiile având ca obiect îngheţarea cursului CHF

18 martie 2015 | JURIDICE.ro
ARBITRAJ

Tribunalul Bucureşti a respins luni o acţiune colectivă introdusă de un grup de clienţi ai unei importante bănci având ca obiect convertirea creditelor din CHF în RON la cursul istoric, obligând totodată reclamanţii la plata cheltuielilor de judecată către bancă.

Avocații clienților au invocat, fără succes, existența clauzelor abuzive în contracte, caracterul de produse toxice al creditelor în CHF și faptul că li s-ar fi impus clienților contractarea creditelor în această monedă.

Toate argumentele avocaților clienților au fost combătute ferm de apărătorii băncii și, în cele din urmă, înlăturate de Tribunalul București.

Soluția reprezintă o victorie importantă, fiind vorba despre primul dosar de acest gen pentru bancă, care poate servi drept precedent în seria dosarelor având același obiect. Banca a fost reprezentată în fata instanței de avocații RĂDULESCU & MUȘOI, care reprezintă instituții financiare într-un număr considerabil de litigii în contradictoriu cu consumatorii.

Despre RĂDULESCU & MUȘOI

RĂDULESCU & MUȘOI este o firmă de avocatură înfiinţată în 2013, formată dintr-o echipă de peste 20 de avocaţi talentaţi şi experimentaţi, care au activat timp de mai mulţi ani în firme de avocatură internaţionale, hotărâți să asigure clienților servicii la standarde cât mai înalte într-o manieră competitivă.
Pentru mandatele coordonate în 2014, RĂDULESCU & MUȘOI a primit recunoaştere internaţională de la publicaţii de renume precum Client Choice, Chambers and Partners şi Legal 500.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Lasă un răspuns

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.