TOP LEGAL
Înregistrările video sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

O nouă victorie a băncilor în litigiile având ca obiect îngheţarea cursului CHF

18.03.2015 | JURIDICE.ro

Tribunalul Bucureşti a respins luni o acţiune colectivă introdusă de un grup de clienţi ai unei importante bănci având ca obiect convertirea creditelor din CHF în RON la cursul istoric, obligând totodată reclamanţii la plata cheltuielilor de judecată către bancă.

Avocații clienților au invocat, fără succes, existența clauzelor abuzive în contracte, caracterul de produse toxice al creditelor în CHF și faptul că li s-ar fi impus clienților contractarea creditelor în această monedă.

Toate argumentele avocaților clienților au fost combătute ferm de apărătorii băncii și, în cele din urmă, înlăturate de Tribunalul București.

Soluția reprezintă o victorie importantă, fiind vorba despre primul dosar de acest gen pentru bancă, care poate servi drept precedent în seria dosarelor având același obiect. Banca a fost reprezentată în fata instanței de avocații RĂDULESCU & MUȘOI, care reprezintă instituții financiare într-un număr considerabil de litigii în contradictoriu cu consumatorii.

Despre RĂDULESCU & MUȘOI

RĂDULESCU & MUȘOI este o firmă de avocatură înfiinţată în 2013, formată dintr-o echipă de peste 20 de avocaţi talentaţi şi experimentaţi, care au activat timp de mai mulţi ani în firme de avocatură internaţionale, hotărâți să asigure clienților servicii la standarde cât mai înalte într-o manieră competitivă.
Pentru mandatele coordonate în 2014, RĂDULESCU & MUȘOI a primit recunoaştere internaţională de la publicaţii de renume precum Client Choice, Chambers and Partners şi Legal 500.


Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan